Veszélyes mértékűvé vált a szexuális zaklatás a munkahelyen

Napló - A Reuters és az Ipsos közös felmérést végzett a munkahelyi szexuális zaklatásról, amely veszélyes méreteket öltött. Kiderült, hogy a világon átlagban minden tizedik alkalmazottat szexre csábította a főnöke.

MTI

A közvélemény-kutatás a világ 24 országára terjedt ki, mintegy 12 ezer embert vontak be a felmérésbe. A felmérés szerint leginkább az indiai dolgozók vannak kitéve szexuális zaklatásnak: 26 százalékuk mondta azt, hogy molesztálták munkahelyén. Svédországban és Franciaországban a legjobb a helyzet, ott a dolgozók három százaléka panaszkodott ilyesmire. Magyarországon az alkalmazottak hét százaléka mondta azt, szexuális zaklatásnak volt kitéve.
Indiát a munkahelyi szexuális zaklatás terén Kína (18 százalék), Szaúd-Arábia (16 százalék), Mexikó (13 százalék) és a Dél-afrikai Köztársaság (10 százalék) követi a szondázás alapján. 
Az európai országok közül Olaszország vezet, ahol a megkérdezett beosztottak 9 százaléka panaszkodott arra, hogy főnöke molesztálta.     
John Wright, az Ipsos egyik vezetője elmondta, hogy a felmérés alapján főként a 35 év alatti dolgozókat zaklatták szexuálisan a magasabb beosztású kollégák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!