Vigyázat, szemtelen átverés! - Mobil helyett kő a csomagban

<b>Balatonfüred</b> - Nem rég került rács mögé egy sorozatcsaló, akit miután felelősségre vontak, ott folytatta, ahol abbahagyta.

Mátételki András

Még tavaly bejelentést tett egy füredi illető a kapitányságon, mert alaposan átvágták. 

Az egyik hirdetési újságban figyelt fel egy eladó CD-s autósrádióra, amelyet 10 ezer forintért kínáltak. Még Dombovárra is elutazott volna érte, ám végül az eladó felajánlotta, hogy postán elküldi utánvétellel. 

Az addigra már hatezer forintra lealkudott műszaki cikket időben meghozta a posta, ám a dobozban egy értéktelen fényképtartó volt…

A füredi kapitányságon megtudtuk, az egyházaskozári K. L. ezzel a trükkjével szabálysértést követett el, de mivel kiderült rövid időn belül, hogy hasonló módon több tucat embert vert át, üzletszerűen elkövetett csalás miatt folytatnak ellen eljárást. 

A 42 éves férfi előszeretettel "üzletelt" mobiltelefonokkal is a maga sajtos módján: például követ, elemlámpát rakott a dobozba telefon helyett. 

Miután a kapitányság nyomozói kihallgatták, s elismerte több tucat ember átverését, elengedték. Csakhogy ezek után újabb bejelentések érkeztek, ezért ismét elővették a férfit, akit már előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!