Devecser

2017.06.26. 15:50

Hagyományőrzés és kirándulás

DEVECSER - Alighogy befejeződött a tanév, kinyitotta kapuit az Erzsébet Napközis Tábor öt napon át.

Czeidli József

A helyi általános iskola még áprilisban pályázott, s június első napjaiban érkezett meg az értesítés, hogy megvaló-síthatják a tervezett programokat.

Bognárné Simon Katalin igazgatóhelyettes tájékoztatta lapunkat, hogy az elnyert mintegy négymillió forintból gazdag táborozást tudtak szervezni 172 gyermek számára.

- Kettő élménytábort működtetünk, külön alsó és felső tagozatosoknak. Négyszeri étkezést tudunk biztosítani. Természetesen figyelembe vettük a kiírásban szereplő kötelező elemeket. Így a közösségfejlesztést, az egészséges életmódra nevelést, a hagyományőrzést és -ápolást, a kézműves-foglalkozást, a buszos kirándulást - mondta a lelkes pedagógus.

Ottjártamkor több helyszínen zajlottak az események. A kánikula ellen a várkert árnyas fái adtak védelmet. Forgószínpadszerűen vehették igénybe a program kínálatait. Népszerű volt a tűzoltóság és a rendőrség kihelyezett foglalkozása, a sportjátékok: a trambulin, az élő csocsó, az óriás csúszda, a gokart, a falmászás és az íjászat.

A Vöröskereszt az elsősegélynyújtással és az újraélesztéssel ismertette meg a gyerekeket, valamint szűrővizsgálatokat is tartottak.

A közben megérkező Czémán Imre igazgatóhelyettes is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Elmondta, hogy 18 pedagógus vesz részt a táboroztatásban, a buszos kirándulások már lezajlottak.

Voltak a gyerek a Veszprémi Állatkertben és Bakonybélben. Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület is várja Iszkázon tanulóinkat az utolsó napon. Színesítette a tábor életét a helyi Ifjúsági Fúvószenekar koncertje, az ételszobrászat és a képzőművészeti foglalkozások.

Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!