Felsőörs

2015.08.02. 14:01

Női esélyekről tanácskoztak Felsőörsön

Felsőörs - Háromnapos rendezvényen tanácskozott a hétvégén a felsőőrsi Snétberger Központban a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség .

Jákói Bernadett

Idén második alkalommal, a tavaly már nagy sikert aratott I. nyári egyetem folytatásában a Női szolidaritás– társadalmi mozgósítás, genderérzékenyítő és társadalomismereti médiakurzus keretében tanácskoztak a Női Érdek Hálózat tagszervezetei, civilek és a téma iránt elkötelezett újságírók, médiaszakemberek. A társadalmi nemek egyenlőségét kiemelő és fontosnak tartó workshopon női civil szervezetek mellett újságírók is lehetőséget kaptak bemutatkozásra, akik a nyilvánosság felvállalásával etikus látásmódot képviselve világítnak rá a téma hangsúlyosságára.

A kurzuson előadóként vett részt Sándor Mária feketeruhás ápolónővér is, aki mozgalmat indított el az egészségügyben dolgozó nők érdekében Fotó: a szerző

- A tavalyi, a  tolerancia köré épült kurzuson az előítéletek nélküli szemléletmódra fókuszálva , idén már egy irányított műhelymunkában, több aktuális téma köré építve dolgoztak együtt a médiamunkásokkal karöltve a  női civil szervezetek képviselői is, amelyen a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület is képviselte magát. Olyan témákat hangsúlyozva, amelyek napjaink társadalmát érintve nyilvános megvitatásra kerülhet - tudtuk meg Juhász Borbálától a Magyar Érdekérvényesítő Szövetség elnökétől, aki egyben az Európai Női Lobbi alelnöke is.

A kurzus előadói között több jeles, országos mozgalmat képviselő szakember számolt be tapasztalatairól, többek között a hajléktalan nők, a roma értelmiségiek, a menekült nők, a fogyatékkal élő nők égető, a társadalmi látásmódot jelentősen meghatározó problémáiról. A tényfeltáró műhelymunkák mellett kerekasztal beszélgetések, szituációs játékok, véleménycserék, médiaismeretekre irányuló vetítések, előadások is gazdagították a hétvégi kurzus kétéves projektjének zárórendezvényét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!