Foci

2007.09.03. 02:29

Félidőnyi focicsoda

Ajka, Mosonmagyaróvár (no, fj) - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában az ajkaiak hősies küzdelemben veszítettek a Haladás ellen, a Lombard viszont idegenben őrizte meg veretlenségét.

Novothny Ottó

Csere: Sipos N. helyett Imre a 73., Gunther helyett Fonnyadt a 74., Németh helyett Csörnyei a 77., Kovács G. helyett Lukácsa a 79., Schimmer helyett Subicz a 87., Hujber helyett Kovács Zs. a 89. percben.

Gólszerző: Németh a 10., Kovács G. a 24., Hujber a 30., Andorka (11-esből) a 43., a 72. percben.

Sárga lap: Balassa a 67. percben.

Sok-sok évvel ezelőtt telt meg utoljára az ajkai lelátó labdarúgó-szurkolókkal. A szombathelyi néhány száz néző mellett végre az ajkai drukkerek is belelkesedtek.

Az újonc hazaiak bátor játékkal kezdtek, ami alaposan meglepte a bajnoki címre vágyó vendégeket.

A 10. percben az előrevágott labdát Németh érte el, negyvenméteres labdaveze- tés után, három védővel a nyakán 10 méterről lőtt a léc alá, 1:0.

A szombathelyiek próbálták ráerőltetni akaratukat a házigazdákra, de ők villámgyors akciókkal válaszol- tak. Élvezetes, nagy iramú volt a találkozó. A 21. perc- ben Gunther vezette fel a labdát, majd kapu fölé lőtt.

A 24. percben a középvonalnál birkóztak az ellenfelek, amikor Buzási remekül ugratta ki Kovács G.-t, utóbbi néhány lépés után a háló bal oldalába rúgta a labdát, 2:0.

Egyre kevésbé látszott, hogy az újonc és a bajnoki trófea várományosa harcol egymással.

A 30. percben némileg váratlanul szépítettek a vendégek. Andorka néhány lábon átbukdácsolt, a labda előtte maradt, lőtt. A játékszer a jobb kapufáról a bal oldalira pattant, majd onnan az éppen ott ácsorgó Hujber elé, akinek nem volt nehéz dolga, 1:2.Ezúttal a hazaiak játéka élénkült meg, tetszetős játékkal riogatták a vendégszur- kolókat.

A 43. percben Nagy lódult neki a jobb oldalon, Béres a 16-oson belül becsúszott, a támadó nagyot esett, a játék- vezető pedig 11-essel honorálta a hasalást. Andorka hibátlanul rúgta a büntetőt, 2:2.A szünetben természetesen a 11-es volt a téma. Még a szombathelyi szurkolók is mosolyogtak Szabó döntésén.

Az újrakezdést követően hullámzó, de magas színvonalú focit láthatott a nagyérdemű. Az 53. percben Varga szabadrúgását Kovács G. fejelte kapu mellé, majd Andorka szabadrúgását védte Szép. Varga fejessel, Németh pedig okos lövéssel próbálkozott, Sipos G. mindkétszer hárított. A 64. percben Andorka felé szállt a bőrgömb, Szép kive- tődött, de labda helyett a babát ütötte el, a nyilvánvaló büntető helyett Szabó szögletet ítélt. Három perccel később Balassa rántotta le Némethet, a bíró másodpercekig tartó rendezkedés után a sárga lapot húzta elő. Jóindulatú döntés volt.

A 72. percben Schimmer szerzett labdát saját kapuja előtt, átívelte Nagynak, aki azonnal Andorkához passzolt, a támadónak a 11-es pontnál még egy csel is kitelt az idejéből, és csak utána helyezett a kapu közepébe, 2:3.Az utolsó percekben az Ajka mindent megtett az egyenlítésért, de a 90.-ben Csörnyei beadásánál Pákai centikkel hibázta el a kaput.

A labdarúgás igazi ünnepe volt ez az összecsapás. Két kitűnően felkészített csapat csatájából a szerencsésebb került ki győztesen. Mindent elmond az ajkaiak bravúros teljesítményéről, hogy a játék egyetlen elemében sem maradtak alul riválisukkal szemben.

Szabó Imre: - Büszke vagyok a csapatomra, remek mérkőzés volt. Sajnos nem mi nyertünk.

Csertői Aurél: - Nagyon jó meccs volt, erőnket mutatja, hogy hátrányból álltunk fel. Mindkét csapat remekül teljesített.

Mosonmagyaróvár-Pápa0:3 (0:2)Mosonmagyaróvár, 600 néző. V.: Oláh (Butkai, Szécsényi). Motim: Antal - Burián, Taglialadne, Fülöp, Pálla - Méry, Fehér, Cseri, Szalay - Bene, Horváth D. Edző: Soós Imre. Lombard: Szűcs - Tóth, Kerényi, Császár, Rajnay - Ahodikpe, Kapic, Szabó, Nagy - Alex, Fabio. Edző: Kiprich József.

Csere: Burián helyett Szabados az 51., Ahodikpe helyett Schafranek a 67., Nagy helyett Germán a 70., Cseri helyett Varga a 75., Alex helyett Silva a 83., percben.

Gólszerző: Ahodikpe a 16., Kerényi a 21., Szabó a 88. percben.

Sárga lap: Rajnay a 13., Kapic a 25. percben.

A rúgott gól és győzelem nélkül álló hazaiak abban reménykedtek, hogy a hétközi sikeres kupagyőzelem után most bajnoki statisztikájukon is változtatnak.

Ennek reménye már az el- ső fél órában szertefoszlott. A vendégek ugyanis azonnal támadásba kezdtek és szorongatták riválisukat.

A 16. percben Kapic-Fabio összjáték után Alex a kapufára pörgette a labdát, a kipattanót Ahodikpe közelről a hálóba pörgette, 0:1.

A 21. percben a védőktől visszapattanó labdát Kerényi nyolc méterről a kapuban kint álló Antal felett emelte a hálóba, 0:2.

A Lombard továbbra is futószalagon alakította ki helyzeteit, a hazaiak alig léptek át a térfélen.

A 88. percben Silva ugratta ki Fabiót, aki a kapussal ütközött, majd a tovább- gurult labdát Szabó közelről az üres kapuba rúgta, 0:3.

A tavalyi öt pápai gól után idén három is elég volt a sima vendéggyőzelemhez. Úgy kezdtünk, ahogy kell, mindenki odarakta magát maximálisan, mert különben elmarad ez a szép siker. Örülök, hogy 0:2 után sem álltunk le.

Soós Imre: - Sajnos ismételten botrányos gólokat kaptunk, melyeket egy tengerentúli járat burleszkjeleneteiben mutathatnának be.

Kiprich József: -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!