Foci

2007.08.15. 02:26

Start kérdőjellel

Megyei körkép - Indul a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 2007/2008-as szezonja. Sorozatunk második részének csapatai ellentétes előjelekkel készülnek.

Horváth Gábor

Fördős József csapata, a Taliándörögd - a sérüléseket leszámítva - már jobb előjelekkel készül az első fordulóra. Egy játékos távozott, ketten érkeztek, így új gárdát nem kellett építeni.

- Jó felkészülési mérkőzéseket játszottunk, és az Andráshida elleni kupameccsen is megálltuk a helyünket (a csapat csak egy góllal kapott ki NB III-as ellenfelétől), amit jó alapnak lehet tekinteni. A vezetőség az 1-8. helyet tűzte ki célul, sajnos több sérültünk is van, de nagyon bízom benne, hogy jó rajtot veszünk és teljesítjük az elvárásokat - mondta a mester.

- Nemcsak játékban, hanem morálisan is erősödtünk - hangsúlyozta Vágfalvi Norbert, a remek edzőmeccseket produkáló és a kupában is továbbjutó Úrkút trénere. A településen tejesen új csapatot kellett építeni a nyáron, a nehéz feladat pedig, úgy tűnik, hogy sikeres volt. Az edző elmondta, hiányposztokra sikerült igazolni (hatan távoztak, nyolcan érkeztek), de szerinte még körülbelül fél évnek kell eltelnie ahhoz az egységes, kreatív futballhoz, amit ő elképzelt. - A alapvető cél a 4-8. hely megszerzése, de ennél jóval többre is képes a keret, szeretnénk kiszolgálni a közönséget - tette hozzá Vágfalvi Norbert.

A peremartoni csapat felkészülését szintén sérülések zavarták, de Sümegi Gyula edző összességében elégedett az elvégzett munkával. - Az együttes egyben maradt és ez önmagában is nagy előny, az újak pedig képesek lesznek majd pluszt tenni a játékhoz. Úgy érzem, erősödtünk, ami persze csak a bajnokság közben fog kiderülni ténylegesen.

Az első forduló meccsét egyébként szerette volna elhalasztani a csapat, de ebbe sem az ellenfél, sem a szövetség nem ment bele. Az együttes nagy része kispályás tornákon is részt vesz, a hétvégén is lesz egy, amely tizenkét peremartoni focistát érint. Így a gárda edzője még nem tudta megmondani, milyen összeállításban tudnak pályára lépni.A sümegi csapatnál jórésztnagy öregek küzdik végigmajd az őszi szezont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!