Gazdaság

2010.09.08. 06:33

Visszahívták a BFT elnökét

Napló információ - Visszahívták Suchman Tamást a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) éléről.

Győrffy Árpád

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint pillanatnyilag nem delegáltak új személyt a szocialista politikus helyére, így a BFT szabályzata szerint az átmeneti időben az általános alelnök, Ruzsics Ferenc keszthelyi fideszes polgármester vezeti a testületet.

A kormány egy kivételével megerősítette a minisztériumok által a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsba július végén delegált személyek megbízását is. Ahogy akkor írtuk, az újjáalakult tanács dr. Cser-Palkovics Andrást választotta elnökévé. A hétfőn megjelent határozat szerint a kormány  Szabóné Cserna Évát, Csányiné Pergel Andreát, Sövényházi Balázst, dr. Kreft-Horváth Lórándot, dr. Csernavölgyi Istvánt, Horváthy Lórántot, dr. Cser-Palkovics Andrást és Óvádi Pétert jelölte ki a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagjává. A névsorból hiányzik a július végén a területfejlesztési miniszter képviseletében a tanácsba delegált dr. Beregi Zoltán.

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnél kedd délután meglepve fogadták jelzésünket az érintett kimaradásáról. Kedd estig nem tudtak választ adni arra, hogy csak a közlöny jelent-e meg hibásan, vagy valóban kimaradt alig egy hónap után Beregi Zoltán a tanácsból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!