Gazdaság

2011.11.10. 20:23

Egy pusztító erő foglyai vagyunk

Tapolca - A világ számos országával egyetemben hazánk is egy láthatatlan, pusztító, globális világerő kezében van, amely kiszipolyozza a társadalom javait, és sajátos háborút vív a nemzet ellen - hangzott el egy előadáson.

Szijártó János

Főként ezt a témát járta körbe dr. Bogár László közgazdászprofesszor, aki a Tapolcaiak a Nemzetért Egyesület meghívására érkezett a városba a minap. A városi moziban sokan hallgaták végig az előadót, a házigazda Dobó Zoltán megyei önkormányzati képviselő moderálása mellett.

A professzor úgy vélte, hogy az említett "láthatatlan birodalom" pénzszivattyúja okozta a hazánkat sújtó devizahitel-válságot is, hiszen ezt könnyen, akár jogszabállyal is meg lehetett volna előzni. Az egyszerű pénzügyi trükk folytán kiáramló 2-3 ezer milliárd forint azonban még akár több is lehet. Hatalmas pénzek tűnnek el ismeretlen helyekre alapítványokon keresztül.

Dr. Bogár László úgy vélte, a hazánkban lezajlott rendszerváltás is csupán egy "látványtechnikai elem" volt a "birodalom" részéről. Szerinte immár nem titok, hogy Kádár Jánossal 1981-ben közölte a tényt a pénzügyi világ egyik ma is élő emblematikus figurája, hogy nem Moszkva, hanem Washington az új "gazda". Kádár ezt örömmel fogadta, és azonnal megbízott egy grémiumot a kapitalizmus alapjainak kidolgozásával. 1988-ra készült el és ma is érvényben van az ilyen előzmények után kidolgozott és elfogadott törvény. Tehát nem volt itt semmilyen forradalom meg ellenállás, a játszmát nem mi irányítottuk, hazánk sorsa 1981-ben eldőlt. A nagy baj az, hogy egyik rosszból a másikba léptünk, a korábbinál sokkal rosszabb helyzetbe kerültünk, fogalmazott a közgazdász.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!