Gógánfa

2017.03.22. 18:20

Lovagias segítség

Gógánfa - Önhibájukon kívül átmenetileg nehéz helyzetben levő kisgyermekes családok napi megélhetési gondjain segít Papp Sándor István plébános. Az atya vállalta, hogy a Teuton Lovagrend adományát osztja szét Gógánfa térségében.

Tisler Anna

A héten vette át a második szállítmányt, amely gyümölcspürét, gyümölcslét és pudingot tartalmazott. - A kistelepüléseken, ahol szolgálok, szinte mindenkit ismerek, az emberek hamar megnyílnak, elmondják a problémáikat - mondta az atya. - Szorgalmas emberek laknak itt, mégis sokan vannak sajnos, akik átmenetileg nem találnak munkát, akik minimálbért keresnek, és vannak, akik napjait betegségek nehezítik.

Az édesanyák elmondták, a legszörnyűbb, ha a gyermekeik jogos igényeire kell nemet mondaniuk. Sok gyermek nem okostelefonról vagy nyaralásról álmodozik, hanem kényelmes cipőről, új kabátról a kinőtt helyett. Gondolkodtam, hogyan tudnék segíteni nekik. Ekkor kerültem kapcsolatba a Teuton Lovagrend magyarországi vezetőjével, Rátosi Ferenccel, aki azonnal hozta az első szállítmányt.

Az átadáson, balról Kovács László vállalkozó, Rátosi Ferenc, a Teuton Lovagrend hazai vezetője és Papp
Sándor István atya, aki elmondta: a családok hálásak a segítségért, és tudja, minden jó helyre kerül
Fotó: Tisler Anna

Az atya felvette a kapcsolatot az önkormányzatokkal, a családsegítő szolgálattal, a védőnőkkel, a gyermekintézményekkel, hogy oda juttassa az egészséges és vitamindús élelmiszert, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Az atyának a Magyar Máltai Szeretetszolgálat sümegi csoportvezetője, Molnár Katalin is felajánlotta a segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!