Döbbenet

2023.07.23. 09:00

Kis Grófo sem úszta meg: az ő nevével is visszaéltek, nem is akárhogy

Internetes bűnbanda áldozata lett az ország Bulibárója.

MW

Forrás: Life.hu

Bár Kis Grófo kissé tanácstalannak érzi magát a világhálón garázdálkodó csalókkal szemben, mindenképpen szeretné felhívni a rajongók figyelmét arra az egyre gyakoribb jelenségre, amely igen súlyos anyagi veszteséget okozhat a gyanútlan netezőknek - derül ki a Ripost cikkéből. 

A kiberbűnözők ugyanis létrehoztak egy kamuprofilt a Facebookon Kiss Grofoo néven. A figyelmesebb néző már itt rájöhetett, hogy nem is ő áll a dolog mögött. A kamu bulibáró egy "élő" videót indított, amelyben azzal kecsegtetett, hogy pénzt ad az első 250 kommentelőnek.

Forrás: Bors

"Áldok mindenkit! Az első 250 ember, aki azt mondja, hogy helló, adok nekik 50 ezer forintot, és igazi vagyok. Ezentúl." Így szól az átverős szöveg, az élő videót pedig közel százan nézték meg.

Kis Grófo a lapnak elárulta, hogy már nem először fordul elő, hogy ilyen gusztustalan módon élnek vissza a nevével és fotóival, igaz, a csalók nagyon rafináltak, mindig tartanak 2-3 hónap szünetet.

Ezeket a csalókat egyszerűen meg kell állítani, ennek véget kell vetni! Sajnos már kettő, ha nem három éve megy ez, egyelőre nem tudom, kihez kell fordulni. Sajnos egy-egy ilyen akció után rengeteg üzenetet kapok, sokan a bankszámlaszámukat is megadják, és kérdezgetik, hogy hol van az ígért pénz. Olyan is előfordult, hogy egy rokonom hívott fel és nekem szegezte a kérdést: valóban adok neki 50 ezer forintot? Nem fér a fejembe, hogy tudják ezt elhinni, az üzeneteket ráadásul a valós profilomra írják. Ezúton szeretném a rajongóim figyelmét felhívni arra, hogy ez valóban egy átverés, ne dőljetek be neki 

− figyelmeztetett mindenkit a Bulibáró, aki a Bódi családhoz hasonlóan reméli, valahogy meg lehet állítani a csalókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában