Bulvár-celeb

2024.02.02. 05:50

Zalatnay Sarolta őszinte vallomása: ezért nincs semmilyen fix megélhetése

Az énekesnő szerint az egyetlen igazi hibája a végtelen naivitása.

MW

Fotó: Tóth Imre / haon.hu

A naivitása juttatta börtönbe annak idején Zalatnay Saroltát, és emiatt bízik meg ma is olyan emberekben, akik nem érdemlik meg.

Hatvanezer forint a nyugdíjam, gyorsan teszem hozzá, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíjjárulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba. Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta négy fellépésem, akkor nem tudok megélni

− mondta korábban a Mandinernek az énekesnő, aki bevallotta, fogalma sincs, mi történik majd vele, ha nem lesz képes fellépni.

„Amíg bírom kondival, addig csinálom, és továbbra is csak élőben vagyok hajlandó énekelni, de úgyis eljön az a pont, amikor már nem lesz erőm rá, ám akkor nem tudom, mi lesz” − fogalmazott Cini.

Csak a fellépések

A Bors megkereste Zalatnayt, és feltette neki a kérdést, amit több kommentelő is kérdezett: miért nem nyitott például egy kisboltot, vagy rendezett be egy hangstúdiót, ahol ma biztosan egymás kezébe adnák a kilincset a zenészek?

„Hogy miért nem állok több lábon? A kérdés részben jogos, hiszen a generációm tagjai közül sokan, sőt a legtöbben befektették valamilyen vállalkozásba a megkeresett pénzüket, így számukra a fellépések már régen nem a túlélésről szólnak. Igen, ők megtehetik, hogy csak örömből zenélnek. 

Sokan átverték az énekesnőt
Fotó: Nagy Zoltán

Félreértés ne essék, számomra is hatalmas boldogság, amikor a közönség velem énekli a dalaimat, csak éppen nekem nem fér bele, hogy fáradtságra vagy egyéb elfoglaltságra hivatkozva azt mondjam magamnak, hogy kihagyok pár hetet, vagy akár hónapot, mivel tény, hogy nincs egy háttérben működő kisvállalkozásom, ami fixen termeli a pénzt” – mondta az énekesnő, aki meg is indokolta, miért nincs több hírességhez hasonlóan más bevételi forrása is. 

Többen is átverték

Mindenki tudja, mi is történt velem éppen húsz évvel ezelőtt. Próbálkoztam én vállalkozással és minden pénzemet bele is tettem. Naiv voltam és veszettül szerelmes, aminek sajnos nemcsak én, de mások is megfizették az árát. Nekem pedig be kellett ismernem önmagamnak, hogy semmi érzékem sincs az üzlethez, és az emberismeretem sincs éppen a topon

– utalt az utolsó házasságára, a televíziós vállalkozására és a csőd után rá kiszabott börtönbüntetésre Cini.

„Ha már itt tartunk, a naivitásomon még ma is lenne mit dolgoznom. Sajnos az utóbbi években is megesett, hogy hittem sima szavú embereknek. 

Hitegettek nagykoncerttel, én pedig annyira szerettem volna, hogy igaz legyen, hogy tettem, amit mondtak. Bevallom, megesett, hogy egy műsorért kapott gázsim úszott el azért, mert a magát menedzsernek kiadó figura átvágott. 

Hetven felett nagyon nehéz mindent kézben tartani, és ezt ki is használták többen” – vallotta be a lapnak Zalatnay Sarolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában