Bulvár-celeb

2023.07.11. 14:46

Beszakadt egy kaposvári iskola tornacsarnokának teteje

Még szerencse, hogy éppen nyári szünet van.

Fotó: sonline.hu / Lang Róbert

A tűzoltókat riasztották a kaposvári Gyakorló iskolába, mert keddre virradóra beomlott a tornaterem teteje. Öt gázpalackot kihoztak az épületből, áramtalanították és átvizsgálták a helyiségeket. A katasztrófavédelem mobil laborja is a helyszínre érkezett, és reggel is ott tartózkodtak. A lakók hajnalban gázszagot éreztek, ezért az E.ON szakemberei is a helyszínre siettek - írja a sonline.hu.

Kiderült: a nyári szünet alatt zajló felújítás miatt történhetett a baleset, éjszaka beomlott a tornacsarnok tetőszerkezete. A kár tetemes, a munkaügyi hatóság is vizsgálatot folytat.

A környéken élők hallották, hogy valami baj van. A környező társasházakban többen is hangos, furcsa zajra lettek figyelmesek hajnlaban.

– Hajnali három órakor hallottuk, hogy minden ropog, rotyog, mintha egy sugárhajtású repülőgép húzott volna el felettünk – mondta Király Lajos László. – Két részletben omlott össze a tető, mert utána olyan hangot hallottunk, mintha sódert borítottak volna le.

Egy másik férfi azt látta, hogy a felújítást végzők hétfőn már a kátránypapírt terítették le, és a tetőt borító kavicsot összehúzták középre. Úgy emlékezett, hogy 1980-ban épült a létesítmény, és nem zárta ki, hogy akár szerkezeti hibája is lehetett.

Az iskola előtt négy munkás üldögélt, akik nem tagadták, hogy a felújításon dolgoztak, de azt állították, hogy ők a laminált padlót szedték fel. A baleset okáról annyit jegyeztek meg, hogy a tető túl lehetett terhelve, de ehhez ők nem értenek. 

A tető felújítását hétfőn fejezték be, utána rogyott meg. 

A portál megkérdezte a rendőrséget, tőlük tudják, hogy kedden reggel a munkavédelmi hatóság szakemberei is megérkeztek, az ő vizsgálatuk dönti el, történt-e szabályszegés, ami eljárást vonhat maga után.

A balesetben senki sem sérült meg. 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában