szerelemgyümölcs

2018.01.07. 13:29

Kalóriaszegény, segítséget nyújt emésztési problémákra a licsi

A szerelemgyümölcsnek is nevezett licsi élénk piros színű, számos szubtrópusi éghajlatú területen megterem. Ma már a legtöbb élelmiszer-nagyáruház, zöldségüzlet kínálatában megtalálható az egzotikus gyümölcs.

Borsos Renáta

Fotó: pixabay

A kissé kemény héj alatt található fehér színű gyümölcshús C vitaminban gazdag, de jelentős a réz- és foszfortartalma is. Hatékony vírusölőként szintén számon tartják. Szakértők szerint amellett, hogy édeskés ízét sokan kedvelik, pozitív élettani hatásáról sem szabad elfeledkezni.

Fotó: pixabay

Hatékony segítséget nyújt emésztési problémákra, hatásos gyomorégés ellen, távol tartja a gyomortól a mérgező vegyületeket és segít tisztán tartani a vastagbelet. Kevés kalóriatartalmának köszönhetően nem tartalmaz telített zsírt, így könnyen beépíthető akár a diétás étrendbe.

A hölgyek örömére még bőrszépítő hatását ugyancsak érdemes kiemelni. Ugyanis csökkentve a bőr zsírosságát, nem kedvez a pattanások kialakulásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában