Kulináris sokszínűséget találtak

2018.04.16. 08:00

Külföldi egyetemisták ismerkedtek a helyi gasztronómiával Noszlopon

Tanulmányi kirándulás keretében közel száz egyetemi hallgató és tanáraik látogattak Noszlopra az Óbudai Egyetem nemzetközi karáról a gyémántdiplomás gasztronómus Szabó Péterhez, hogy a helyi tájgasztronómiával és a tartósítás manufaktúrájával megismerkedjenek.

Borsos Renáta

Ötvenkét országból érkeztek az egyetemisták Fotó: Györkös József

A gasztronómus már évekkel ezelőtt kapcsolatba került felsőoktatási intézményekkel, tanárokkal, így nyújtott már segítséget egyetemi tananyaghoz, illetve bizonyos intézmények gyakorlati képzőhelyszínének is biztosított már oktatási színteret.

Ötvenkét országból érkeztek az egyetemisták Fotó: Györkös József

Számos szakdolgozat és diplomamunka elkészítésében már többen kérték hozzáértő segítségét. Jelen esetben Marosi Ildikó egyetemi tanár felkérésére – miszerint szeretné elhozni a jelenlegi hallgatókat – a családi vállalkozást elő-adással egybekötött üzemlátogatással igyekeztek színes, gazdag programmá alakítani az ötvenkét országból érkező egyetemisták számára. A hallgatók az előadásból sok hasznos információval gazdagodtak, főként ami a családi kisvállalkozásra vonatkozó tudnivalókat illeti. Továbbá a magyar ételek kóstolásakor ízelítőt kaptak színes gasztronómiai kultúránkból.

A noszlopi fogadós vállalkozása régóta minta értékű bizonyos intézményeknek, számos szakdolgozat, diplomamunka elkészítéséhez nyújtottak segítséget. A látogatókkal Devecser városában rövid helytörténeti sétát tettek, a vendégek megismerték a Noszlopi Finomságok Tartósító Manufaktúrában folyó munkát, az ott készülő termékeket kóstolták, megismerték a Somló hegyet, valamint a községet, Noszlopot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában