a szüreti felvonulás sem maradt el

2018.09.30. 21:02

Borlovagokat avattak Mihály napján Balatonkenesén

Színpadi és közösségi programok fogadták a Szent Mihály-napi sokadalom résztvevőit szombaton a kultúra házában.

Leitner Vera

Szüreti menet járta a város utcáit, énekkel, zenével kísérve

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Civil szervezetek kitelepülésével, bemutatkozásával indult a szombat délelőtt a kultúra háza előtti téren, ahol a nap folyamán bárki információt kaphatott a településen működő szervezetek munkásságáról.

Szüreti menet járta a város utcáit, énekkel, zenével kísérve
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A kultúra házában egész nap kínált játéklehetőséget a kicsiknek a Mesetarisznya Játszóház, az épületben dél­előtt előbb a Kipp-Kopp Óvoda ovisainak és a Pilinszky János Általános Iskola diákjai­nak műsorát tekinthették meg a résztvevők.

A gyerekek műsorát népi játszóház, majd gyerekkoncert követte, végül Káplán György énekművész vidám szüreti műsora zárta a délelőtti programokat.

Délután a Kenesei Civil Kaszinóval folytatódott a Szent Mihály-napi sokadalom programja, itt elsősorban a város fejlesztésének terveiről, infrastruktúrájáról, értékeiről esett szó, majd a hallgatóság tagjainak is lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni a település vezetőinek. Ezalatt a református templomban borlovagrendi avatót tartottak Szent Mihály napja alkalmából, majd egy, az avatáson is részt vevő borlovagrendekkel kiegészült szüreti menet indult el a város utcáin, énekkel, zenével kísérve.

A kultúra házához visszatérő szüreti felvonulók előbb a Mesetarisznya Bábszínház előadásán, majd Szvorák Katalin és Kudlik Júlia közös koncertjén vehettek részt.

Az egész napos programot este szüreti batyus bál zárta a sportcsarnokban, itt előbb a Szó és Kép Színpad Petőfi bordalaiból összeállított verses-­táncos pódiumjátékát láthatta a közönség, majd a Conestoga Country Linedance táncba hívó műsora és a Summer Band Zenekar teremtett jó hanglatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában