keringő a belvárosban

2018.09.26. 20:00

Itt tart most a kettős körforgalom építése Veszprémben – videó

Harmadik ütemébe lépett a Veszprém belvárosában zajló beruházás, mi pedig megnéztük, mit jelent ez az autósok számára.

Sövényházi János

Még a múlt héten megírtuk, hogy vasárnaptól megváltozik a veszprémi belváros közlekedése, a Budapest út Hotel előtti szakaszára csak a tömegközlekedési járművek és a taxik hajthatnak be. Hétfőn és kedden valóban zárva találtuk ezt a szakaszt, szerdán viszont már be tudtunk hajtani, és több irányból is megközelíthettük a kettős körforgalmat.

A Kórház utcán felérve látszik, hogy az itt lévő csomópont valóban elkészült és minden irányban használható, innen gurultunk át a másik körforgalomhoz.

A Brusznyai Árpád utca felől sincs akadály, simán áthaladtunk a körforgalmon, akkor éppen a forgalomterelő szigeteken folyt a munka.

A beruházás befejezése decemberben várható, és a látványterv szerint így fog kinézni:

Még februárban kérdeztük olvasóinkat arról, hogy szerintük megszűnnek-e a dugók Veszprém belvárosában, ha elkészül a két új körforgalom. Viszonylag kevesen voltak azok, akik igennel válaszoltak, a többség inkább kétségeinek adott hangot, szerintük a megoldást a Jutasi út és a Pápai út összekötése jelentené, ez tehermentesítené igazán a várost.

Azóta is kapunk olvasói véleményeket az építkezéssel kapcsolatban, van, aki szerint a gyorsétteremnél felül- vagy aluljárót kellett volna építeni a gyalogosoknak, a zebra ugyanis feltartja majd a körforgalomból kihajtani szándékozó autósokat, emiatt pedig úgy fel fognak torlódni a járművek, hogy akár a kórház előtti körforgalom is bedugulhat.

Olyan is van, aki szerint Veszprémet ezentúl a királynék és a körforgalmak városának is nevezhetjük, egyik olvasónk pedig megjegyezte, szerinte ritkaság, hogy egy településen 150-200 méteren belül három körforgalom is legyen.

Az átadás után visszatérünk a témára, megnézzük, mennyivel lesz gyorsabb, egyszerűbb áthaladni a belvároson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában