Összetartó közösségben

2019.06.02. 18:31

Vasutas nyugdíjasok regionális találkozóját tartották Tapolcán

A Batsányi János Vasutas Nyugdíjas Klub szervezésében Vasutas nyugdíjasklubok regionális találkozóját és hagyományőrző majálist tartottak a VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központban a napokban.

Borsos Renáta

A nyugdíjasok májusfa-kitáncolással köszöntötték a tavaszt Fotó: Borsos Renáta/Napló

Fotó: Borsos Renáta/Napló

A rendezvényen a meghívott klubok részéről a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Vasutas Nyugdíjas Klub, a budapesti Törekvés Vasutas Nyugdíjas Klub, a soproni Lővér Vasutas Nyugdíjas Klub, a szombathelyi Haladás Vasutas Nyugdíjas Klub, a szentesi Lendület Vasutas Nyugdíjas Klub, a celldömölki Kemenesaljai Vasutas Nyugdíjas Klub és a nagykanizsai Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai tisztelték meg jelenlétükkel az eseményt.

A nyugdíjasok májusfa-kitáncolással köszöntötték a tavaszt Fotó: Borsos Renáta/Napló

A találkozó alkalmával Havasi Gábor, a VOKE intézményvezetője köszöntőjében elmondta, példás az az aktív nyugdíjas-mentalitás, ami a klubtagokat jellemzi. Hozzátette, ő is ilyen élményekkel teli nyugdíjas éveket szeretne magának. Megemlékezett mozdonyvezető nagypapájáról és arról a vasutas közösségre jellemző összetartásról, amit már a nagyapja idejében megtapasztalt.

Ugyanaz a közösségi erő mutatkozik meg a mostani vasutas nyugdíjasoknál, kikhez szólva a városvezető, Dobó Zoltán megemlítette, hogy Magyarországon a vasutasoké az egyik legerősebb közösség. Úgy fogalmazott, az elmúlt 150 évben az ország és a nemzet szenvedéstörténetéből – gondolva a világháborúkra, 1956 eseményeire vagy éppen a trianoni gyalázatra – a vasutasok mindig jelentős mértékben kivették a részüket.

A polgármester végül utalt arra az értékre, amit e közösség magáénak tudhat: a barátságokra és a hagyományok ápolására, valamint a közösségi együttlétben rejlő örömökre. A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének elnökhelyettese, Borsi Sándorné hangsúlyozta: örömünnep minden egyes találkozó, hiszen a szeretet, a közösen átélt szép élmények, az újabb remények teszik szebbé életüket.

A találkozót kulturális műsor színesítette. A tapolcai klub névadójáról, Batsányi János költőről Németh János tanár által írt rendhagyó elbeszélést Hatvani Mátyás előadásában hallhatták a jelenlévők. Énekes produkcióval köszöntötte tagtársait a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Vasutas Nyugdíjas Klub tagja, Becze Katalin. Fellépett a Batsányi Népdalkör Füstös Zsuzsi vezetésével. A kulturális blokkot Pintér Zoltán által előadott slágerek és operettrészletek zárták. A rendezvényt májusfa-kitáncolás és oklevelek átadása követte.

A találkozó kellemes hangulatú közösségi együttléttel és másnapi városnézéssel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában