szavazz a kedvenc természeti csodádra!

2019.08.13. 11:00

A megye hét csodája: Minden évszakban vár a Koloska

Augusztus 8. és 30. között szavazhatják meg olvasóink Veszprém megye hét legszebb természeti csodáját.

Napló

A kirándulót végtelen nyugalom fogadja a völgyben és a tóparton

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az elmúlt hónapban arra biztattuk olvasóinkat, jelöljenek olyan természeti látnivalókat, képződményeket, amelyeket különlegesnek tartanak. A beküldött jelölések alapján húsz csodát mutatunk be, naponta egyet-egyet, ábécé sorrendben.

Olvasóink augusztus 8. és 30. között szavazhatnak, a lapunkban megjelenő szavazószelvényeken. A print szavazók között kisorsolunk egy darab 2 személyre 2 éjszakára szóló wellness pihenést a Hotel Caramell-be. Online játékunk a veol.hu oldalon található, aki játszani szeretne, szavazatát ITT adhatja le. Az online szavazók között a megyéket összevonva kisorsolunk egy darab 200 ezer forint értékű utazási utalványt.

A Koloska-völgy egy dűlőnév Balatonfüreden, összefoglaló megjelölése az arácsi völgynek, a Koloska-forrásoknak, a Koloska-völgyi kirándulóhelynek és a védett természetrajzi tanösvény/erdei tornapályának. A hely a Balaton-felvidék egyik leghangulatosabb völgye. Változatos, könnyű körtúrát tehetünk a Balatonfüred feletti meseszép Tamás-hegyre, a parádés panorámájú Jókai-kilátóhoz.

A kirándulót végtelen nyugalom fogadja a völgyben és a tóparton Fotó: Balogh Ákos/Napló

A balatonfüredi erdő természetvédelmi terület szívében található Koloska-völgy nagyon sok lehetőséget kínál az idelátogatóknak a szabadidő eltöltésére: lehet túrázni, padokon pihenni, sziklára mászni. A tanösvény bejárásával a környék növény- és állatvilágáról, valamint geológiai sajátosságairól kapunk átfogó képet. Van forrás és tó, és végtelen nyugalom. Nemcsak a főszezonban, hanem egész évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában