kellemes élettér, ahol öröm élni

2019.08.05. 10:51

Vidám falunap a fejlődő bakonyi településen

Ezeréves falvak napja mottóval rendezett falunapot a bakonybéli önkormányzat.

Müller Anikó Hanga

A főzőversenyt a Vitnyédi Zsiványok és Gyuri juhász – hátul – nyerte Fotó: Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

Nyitányaként az érdeklődőket a Dorbi kisvonat vitte ki a kápolnához, ahol Márkus Zoltán polgármester bemutatta a megszépült sétautakat, a felújított Szent-kutat és környékét, majd Kovács Zoltán térségi országgyűlési képviselő ünnepi köszöntője után jelképesen átadta a falu lakóinak.

Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak a falunapon Fotó: Müller Anikó Hanga

Vásárhelyi Anzelm bencés szerzetes a szakrális hely történetéről beszélt.

A falunap megnyitóján Márkus Zoltán összegezte az elmúlt években megvalósított beruházásokat. Kívül-belül megújult a templom, a Szent-kút, az óvoda, új apátsági látogatóközpont létesült, parkolókat, vízelvezető árkokat építettek, útfelújítást végeztek, területrendezések és vásárlások történtek, jelentős volt az eszközbeszerzésekre fordított összegük is. Köszönetet mondott a Bakonybéli Virágosítók civil szervezet, a nyugdíjas klub, a sportegyesületek tagjainak, az önkormányzati testületi tagoknak, a lakosoknak, akik aktivitásukkal segítették munkáját. Kiemelte a bencés renddel való tartalmas együttműködésüket, szoros kapcsolatukat.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, sok jóravaló közösség van a településen, akik támogatása nélkül a faluvezetés nem jutna eredményre. Kiemelte, a Lajtán túl is megirigyelhetnék, ami a faluban történt az elmúlt időszakban, melyhez gratulált az elöljáróknak.

Vella Zsolt, a testvértelepülés, Ábrahámhegy polgármestere elmondta, három éve szoros a kapcsolat településeik között, úgy érzékeli, ebben a kellemes élettérben öröm élni.

A Bakonybélért Emlékérmet az idei évben Supán István kapta önzetlen közösségi munkájáért. Értékelték és jutalmazták a Gondozott virágos porta pályázatra a tavalyi és az idei benevezett portákat, Pék Hajnalka, a virágosító civilek vezetője mindenkit a folytatásra buzdított.

A főzőversenyt a Vitnyédi Zsiványok és Gyuri juhász – hátul – nyerte Fotó: Müller Anikó Hanga

Az éjszakába nyúló szórakoztató programban néptáncolt Vastag Ricsi és Prinner Döníz, fellépett a Geri Betli duó, Szirmai Móni, Boglárka, a Hip Hop Boyz, a Sramlikings, Baby Gabi, volt retro disco parti a Csillag Musical Stúdióval, Erdélyi Csillával. A gyermekeket körhinták, ugráló várak szórakoztatták. A mulatságot utcabál zárta az ONline Bulizenekarral.

Közben a bográcsokban rotyogott az ízes étek, készült pörkölt és gulyás birka-, sertés-, vadhúsból, volt pincepörkölt, csülkös babgulyás házi csipetkével, vargányás marhapörkölt, lecsós vaddisznómáj, gulyásleves Nyári-módra. A főzőverseny első díját a Vitnyédi Zsiványok csapata és Gyuri juhász kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában