kétfordulós levelezőjáték

2020.01.22. 21:34

Óvodásoknak szervezett fejtörőt a Deák iskola

A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola hagyományosan kétfordulós levelezőjátékot szervezett az iskolába igyekvő óvodások számára. Az idei tanévben is örömmel állapíthatták meg a szervezők, hogy rendkívül népszerű ez a logikai fejtörő, hiszen közel 250 óvodás – kilenc óvoda képviseletében – küldte vissza a megfejtéseket.

Juhász-Léhi István

A különdíjas apróságok csoportja. Csaknem 250 óvodás küldte vissza a megfejtést

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az elismerések átadása előtt kérdeztük Horváth Szilárd intézményvezetőt, aki elmondta: az volt a céljuk annak idején, amikor elindították mindezt, hogy egy fejtörő levelezőjátékra adjanak lehetőséget a leendő első osztályos gyerekeknek.

– Nagyon örülünk annak, hogy a kezdetektől fogva ez egy népszerű kezdeményezés volt és maradt a mai napig – fogalmazott a Deák-iskola vezetője. – Csaknem 250 gyerek küldte vissza az idei észkerék levelezőjátékra a helyes megoldásokat. Kilenc óvodából érkeztek a gyerekek, akiket szüleikkel együtt egy ünnepélyes díjátadóra hívtunk meg. A verseny szó itt talán nem helyénvaló, hiszen a feltételek, melyek között kitöltik a fejtörőket, nem azonosak. Valakinek segít anyu, apu, az óvó néni, amivel semmi probléma nincs. A lényeg az, hogy foglalkoznak ilyen típusú feladatokkal, és ezen alkalommal őket fogjuk apró tárgyjutalmakban, elismerő oklevelekben részesíteni.

A különdíjas apróságok csoportja. Csaknem 250 óvodás küldte vissza a megfejtést
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Nekik a leendő első osztályos, deákos tanító párosok adták át nem sokkal később a díjakat. Horváth Szilárdtól megtudtuk azt is, hogy három osztály indítását tervezik a következő tanévben, az elmúlt évek hagyományainak megfelelően matematika, informatika orientációk keretén belül.

A rendezvényen a Borkőmoszat együttes adott műsor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában