idén nyolcadik alkalommal

2020.02.06. 11:00

A helyiek mellett az itt pihenőket is vendégül látták a hagyományos gannai disznótoron

Hagyományos sváb disznótort tartottak Gannán. A programra a helyiek és a településről elszármazottak mellett a vendégházakban pihenő látogatókat is várták.

Polgár Bettina

Többek között orjaleves, sült hús, hurka és kolbász készült a disznótoron

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Nagy Ottó, Ganna polgármestere kiemelte, nyolcadik alkalommal szervezték meg a programot.

Mint mondta, a korábbi évekhez hasonlóan idén is két család felajánlása révén jutottak hozzá a disznóhoz, emellett többen egyéb felajánlásokkal is támogatták a rendezvényt. A polgármester rámutatott, az idei esemény különlegessége volt, hogy nemcsak a he-

lyieket és a gannai kötődésűeket várták, hanem a település vendégházaiban pihenő látogatók is meghívást kaptak a sváb disznótorra.

– A régi időkben a disznóvágás egy ünnep volt, összejöttek az emberek, beszélgettek és jól érezték magukat. Ezt a hangulatot akarjuk mi is megidézni – tette hozzá Nagy Ottó. Megtudtuk tőle, többek között orjaleves, sült hús, hurka és kolbász készült az alkalmon, valamint Schlecht József harmonikás és a Gannai Asszonykórus gondoskodott a vidám hangulatról.

Többek között orjaleves, sült hús, hurka és kolbász készült a disznótoron
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A polgármester megjegyezte, február 8-án a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat finanszírozásában és szervezésében színházlátogatásra, utána pedig vacsorára invitálják a gannai nyugdíjasokat. Kifejtette, a következő helyi rendezvényük az áprilisi sváb bál lesz, illetve a szokásos erdélyi kirándulást is megszervezik tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában