van igény a minőségi szórakoztatásra

2020.08.24. 11:30

A dzsessz és a borok legjobbjai játszották a főszerepet

Nyolc napon át, vasárnaptól vasárnapig tartott a jubileumi Rozé-, Rizling- és Jazznapok, ami idén a koronavírus-járvány miatt Veszprém nyárnyitó minifesztiváljaként debütált, fennállása óta először önálló rendezvényként.

Horváth Virág/likeBalaton

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Rozé-, Rizling- és Jazznapok szervezői kiemelten kezelték a koronavírus-járvány elleni védekezést, melynek érdekében a rendezvény több pontján biztosítottak kézfertőtlenítési lehetőséget. Fokozott figyelemmel ügyeltek a rendezvény teljes területének tisztaságára is, és a hosszú hétvégén már az Országos Mentőszolgálattal együttműködve végezték a lázmérést a beléptetőpontoknál.

A fesztiválon a jazzélet kiemelkedő tehetségei léptek színpadra. A zenei különlegességek mellett idén is finom borokkal és kulináris élvezetekkel találkozhattak a látogatók.

A nyolc nap alatt több ezer ember fordult meg az Óváros téren.

A Bocelli bor nagy sikert aratott, ami idén először jelent meg a fesztivál kínálatában, rögtön négyfajta borral. A Sangiovese – a toszkán borok egyik alapfajtája – érett, füstös, csokoládés, fekete cseresznye jegyeivel, a Tenor red pedig fekete bogyós, gyümölcsös jellegével lett a látogatók kedvence.

A fehérborok szerelmesei a Vermentino és a Pinot grigio opretta citrusos ízvilágát élvezték a leginkább, de a Balaton-felvidéki borok is igen kelendőek voltak.

A tavalyi buborékház helyett idén egy Prosecco- és champagne-házzal bővült a kínálat, amely szintén népszerű volt a fesztiválozók körében, ahol Moët & Chandon champagne-okat kínáltak. A „királyok italának” nevezett francia pezsgő Champagne tartományból származik, minden tétele Méthode Champenoise eljárással készült, palackban érlelt champagne, melyben három szőlőfajta található meg: a Chardonnay, a Pinot Noir és a Pinot Meunier.

A minifesztiválon a helyi, jól ismert borokat keresték a leginkább Fotó: Nagy Lajos/Napló

Zsandár Tamás, a fesztivál főszervezője a Napló kérdésére elmondta, úgy gondolja, az embereknek már nagy szükségük volt arra, hogy kimozduljanak. – Azt éreztem, hogy minden este boldog, felszabadult közösség gyűlt össze az Óváros téren. Ki merem jelenteni, hogy nagy igény van itt erre a minőségi szórakoztatásra. Hét éve vagyok a Rozé-, Rizling- és Jazznapok főszervezője, és azt látom, hogy egyre nagyobb az igény erre, még a fiatal korosztály részéről is – mondta el Zsandár Tamás.

A főszervező kiemelte, az újdonságok mellett a környékbeli, ismert borászoknak volt a legnagyobb forgalmuk. Azt tapasztalja, hogy a borkultúra az elmúlt tíz évben országosan sokat fejlődött, az emberek most már nemcsak szeretik a finom borokat, de értenek is hozzájuk, a Rozé-, Rizling- és Jazznapokon pedig a már jól ismert, helyi ízeket keresték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában