A társas magány mint korunk népbetegsége

2020.10.15. 11:00

Közvetlen, humoros stílusával Pál Feri atya Várpalotán is nagy sikert aratott

Összetartozásról és magányról beszélt a Thury-várban tartott előadásán Pál Feri atya. A népszerű római katolikus pap, mentálhigiénés szakember a helyi Család- és Karrierpont meghívására érkezett Várpalotára.

Szabó Péter Dániel

Közvetlen, humoros stílusával Pál Feri atya Várpalotán is nagy sikert aratott

Fotó: Szabó Péter Dániel

Első alkalommal látogatott Várpalotára a közelmúltban Pál Feri atya. – Az összetartozásról szeretnék elsősorban beszélni, a társkapcsolati összetartozásról, valamint arról a magányról, amit úgy mond a szakirodalom, hogy társas magány. A kutatások is bizonyítják, hogy a magukat magányosnak vallók 60 százaléka párkapcsolatban él – kezdte előadását a vár rendezvénytermét megtöltő, ám az előírásoknak megfelelően természetesen szájmaszkot hordó közönség előtt a mentálhigiénés szakember.

Pál Feri atya elmondta, a magányosság korunk egyik jellemző és fájdalmas problémája. Nagy szenvedést jelent, ha egyedül vagyunk, miközben vágyakozunk egy társ után, aki megbecsül, mellettünk áll, akivel kölcsönösen számíthatunk egymásra. Segítséget próbált adni mindenkinek abban, hogy a nehéz helyzetekben hogyan cselekedhetünk hatékonyan a kapcsolatunkért, és miként kerülhetjük el a felesleges buktatókat.

Közvetlen, humoros stílusával Pál Feri atya Várpalotán is nagy sikert aratott Fotó: Szabó Péter Dániel

Pál Ferenc 2014-ben megjelent azonos című, A magánytól az összetartozásig című kötetében is ír a társas kapcsolatokról, az egymáshoz való egészséges kötődés feltételeiről. Figyelmének központjában az ember önátadása áll, amely a begubózással ellentétben képessé tesz a személyes és intim kapcsolatok kialakítására és megélésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában