Gyermeknap Gecsén: senki nem távozott üres kézzel és üres gyomorral

Kreatív foglalkozásokkal és sorversenyekkel, légvárakkal, valamint étellel-itallal várták a helyi és elszármazott családokat a gyermeknapi rendezvényen.

Laskovics Márió

Karácsony Erzsébet, nyakában a sorversenyen kiérdemelt porcelángyurma-éremmel

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Felhőtlen gyermekzsivajtól volt hangos a Sport utca a gyereknap alkalmából szombaton megtartott játékos délutánon. Istenes Gyula polgármester felidézte, örültek, hogy lehetőségük nyílt megszervezni a programot, miután érvénybe lépett a rendelet, hogy a szabadban tartott kisebb, 500 fő alatti rendezvény bárki által látogatható.

A fánkevő verseny nagy tetszésnek örvendett mind a gyermekek, mind a szülők körében Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Ahogy hallottam a hírt, már körbe is telefonáltam a képviselőket: mi lenne, ha megtartanánk a gyereknapot, hisz tavaly elmaradt (bár egy édességcsomaggal megajándékoztuk őket). Egyöntetűen döntöttünk, kaptunk az alkalmon. Szerencsére szép számmal érkeztek a helyi és elszármazott családok, gyermekek. A hosszú bezártság után sokakat kicsalogatott a jó idő és a baráti közösség, maszk és védettségi igazolvány nélkül lehetett jönni – mondta el a faluvezető.

14 órától estig két légvár, különféle sorversenyek, ügyességi játékok, például fánkevés zsinórról, valamint a pápai önkormányzat Egyesített Szociális Intézményének Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának kézműves foglalkozásai várták a kisebb-nagyobb lurkókat, akiket játék közben palacsintával, lángossal, üdítőkkel kínáltak.

Kreatív kézműves foglalkozásokkal is várták az érdeklődőket Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A tűzoltók és rendőrök idén elmaradtak, a gyarmati polgárőrök, akik ma vehettek át új szolgálati autót a Magyar falu programban, viszont készséggel eljöttek. Az idei évtől kötelező közművelődési asszisztenst foglalkoztatni. Virág Edina még a tanfolyamot végzi, decembertől alkalmazzuk, de itt volt a rendezvényen, sok mindenben kreatívan segített, egyebek mellett saját kezűleg készített porcelángyurmából érmeket. Ötletes, apró újdonságokban gondolkodtunk. Takarékosságra, ugyanakkor maradandó élményszerzésre törekedtünk. Elsősorban a sorversenyek résztvevői kaptak ajándékot, hogy a többieket is ösztönözzük, de az önköltséges rendezvényről egyetlen gyermek sem távozott üres kézzel és üres gyomorral – számolt be Istenes Gyula polgármester.

Karácsony Erzsébet, nyakában a sorversenyen kiérdemelt porcelángyurma éremmel Fotó: Laskovics Márió/Napló

Hozzátette, falubuszra és útfelújításra nyújtottak be a közelmúltban pályázatot. Egy rossz állapotú önkormányzati épületüket újítanák fel, azonban 19,5 millió forinttal magasabb árajánlatot kaptak a támogatási összegnél, és mivel nincs esélyük a különbözet kigazdálkodására, elálltak a benyújtástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában