Leteszteltük a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandot

Végre megérkezett az igazi nyár és vele együtt a kánikula. A legjobb, ha ilyenkor megcélozzuk a vízpartot, hogy ott hűsöljünk.

Mi is ezt a célt tűztük ki és a balatonkenesei Alsóréti szabadstrand felé vettük az irányt, hogy megnézzük milyen lehetősége várnak ott a fürdőzni vágyókra.

(Fontos információ, hogy a látogatásunkat hétköznap koradélelőtt tettük, a hétvégén valószínűleg már jóval nagyobb forgalomra kell számítani.)

A strand bejárata a Parti sétányon található, ide kisebb utcákon juthatunk el autóval, a 71-es útról lehajtva. De nyugodtan választhatjuk a tömegközlekedést is, mivel a legközelebbi buszmegálló 800 méterre található a bejárattól. Ha az autóval jövünk érdemes felkészülni arra, hogy bár a strand előtt a parkolás ingyenes, csak néhány parkolóhely van kialakítva, így érdemes a járművet távolabb letenni.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Azoknak akik kerékpárral érkeznek nem kell aggódniuk, a bejáratnál biciklitáróló fogadja őket. Viszont bent a strand területén tilos kerékpározni, valamint kutyát bevinni és horgászni.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Megérkeztünk a strandra

Amint bejutunk a kapun elénk tárul a Balaton egyik legkisebb, de egyben az egyik legérdekesebb strandja is. Túl sokan nem férnek el itt, ezért érdemes korán érkezni, hogy legyen helyünk.

A parttól távolabb több kiszolgálóhelység is található: lángosos valamint büfé várja a falatozni vágyókat.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Kicsit előrébb haladva egy jól felszerelt játszótér fogadja a legkisebbeket, ahol természetes és mesterséges árnyékolókkal védik a gyerekeket. Utána következnek a mosdók, melyeket éppen takarítottak.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Pozitívum, hogy külön helyet kapott egy baba-mama szoba is, de ezt zárva találtuk, ahogyan az épületben található zuhanyzó/öltőzöt is. Szerencsére akad a strandok egy darab klasszikus, kék öltözőfülke is.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

A pázsit szép és gondozott, persze az ilyenkor mindig kérdéses, hogy a szezon végére is így marad e.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Közvetlenül a víz mellett homokos rész található: az egyik oldalán egy strandröplabda pálya, a másikon egy gyerekjáték van felszerelve. Szerencsére utóbbi fölé szintén jutott árnyékoló.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

A víz bejárata elég keskeny szakasz, ráadásul a megszokott, hosszú stéget sem találtuk még itt. Viszont a meder kellemesen iszapos és folyamatosan mélyül. Arra érdemes figyelni, hogy az oldalán lévő nádas közül kiúszva, könnyebben elkaphat minket egy áramlat.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Mikor a vízbe értünk jó érzéssel tapasztaltunk, hogy a vízállás most is magas, bőven van miben fürödnünk. Emellett a tavaly problémát jelentő algásodás sincs jelen a szakaszon. Összességében úszáshoz, valamint vízi sportokhoz nagyon megfelel ez a terület.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

A nap végén

A kenesei szabadstrandról elmondhatjuk, hogy teljesíti azt a szintet amit az információnk alapján elvártunk. A terület kicsi és ezért könnyen megtelik strandolni vágyokkal, de a környezet és strand szépen rendben van tartva. Ha egy tiszta és eldugott kis partszakaszt keresünk, mindenképp érdemes egy próbát tenni vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában