Élménydús táborban jártak a fiatal Veszprém megyei pecások

Zsennyén, a Szombathelyhez közeli horgászparadicsomban táborozhattak azok a Veszprém megyei gyerekek, akik részt vehettek a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége által szervezett táborban. A fiatalok tanultak, pecáztak, fürödtek és versenyeztek is az izgalmas hét során.

Molnár Sándor

A legnagyobb pontyot a Németh testvérek fogták

Fotó: Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége

Az egyhetes tábor elméleti és gyakorlati felkészítéssel kezdődött, ahol a legkisebbek megtanulhatták az alapvető horgászkötéseket, míg a nagyobbak a csütörtöki horgászvizsgára készültek. Kedden horgászat, fürdés és éjszakai pecázás volt a program. Szerdán a táborozók meglátogatták a sárvári termálfürdőt, ahol vidám órákat töltöttek el.

A horgászszerencse sem kerülte el a táborozókat, akik a megszerzett elméleti tudásukat a gyakorlatban is kamatoztathatták. A kora délelőtti és késő délutáni horgászatok során több méretes példány is a gyerekek horgára akadt. A legnagyobb pontyot a Balatonalmádiból érkezett Németh testvérek fogták, amelynek több mint 14 kilogramm volt a súlya.

A legnagyobb pontyot a Németh testvérek fogták Fotó: Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége

A pénteki napon szintén itt rendezték meg a szövetség gyermek- és ifjúsági horgászversenyét, ahol 46 fiatal mérte össze halfogási tudását. A gyermekeknél Andorka Soma lett a győztes (6480 gramm), megelőzve a második Soós Bendegúzt (4160 g) és a harmadik Farkas Rault (3580 g).

Az ifiknél Németh Levente győzött (6620 g), míg a második Zaka Krisztián (5620 g), a harmadik pedig Sömjén Benjamin (4980 g) lett. Ők az ingyenes országos MOHOSZ-tábor vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában