Hétvégi nagyszabású gyermekrendezvény a Veszprémvölgyben

A Kabóciádé Családi Fesztivál Veszprém legnagyobb gyerek­rendezvénye, több évtizede megtalálható a kulturális kínálatban.

Rimányi Zita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A veszprémi Kabóca Bábszínház szervezésének köszönhetően idén július 30. és augusztus 1. közötti pár napon minden család Kabóciádé lakójává válhat: kicsik és nagyok egyaránt együtt piknikezhetnek a királyi párral, Borókával és Habakukkal, akikkel sötétedéskor éjszakai kalandtúrán is részt vehetnek. Egész nap élvezhetik a Veszprémvölgyben, a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren a színes programok kínálta lehetőségeket.

A 28. Kabóciádé Családi Fesztivál programja július 30-án, pénteken 10 órakor a fesztiválnyitó ceremóniával kezdődik el. Utána a Vaskakas Bábszínház Ilók és Mihók című előadását láthatják az érdeklődők. Majd 11 órától a Ziránó Színház Babszem Jankó című darabját. Délután három órakor megint a Vaskakas Bábszínház művészei mutatkoznak be a Bob és Bobek című mesével. Majd 16 órakor kezdődik a MárkusZínház Mátyás király szárnyai című előadása, 17 órától pedig az Aranygyapjú Társulat Mátyás-meséket játszik el, A gyevi bíró és A budai kutyavásár címűt. A Vaskakas Bábszínház 18 órától Misi Mókus kalandjait mutatja be. A felnőtt sarokban pedig 19.30-tól Sarkadi Bence Pados mesék című előadását tekinthetik meg.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Július 31-én, szombaton 10 órától Helka tizedik születésnapi buliját tartják meg, azaz rendhagyó író-olvasó találkozóval egybekötött ünneplés lesz Nyulász Péterrel, mesés ajándékokkal és meglepetésekkel a TulipánTündér Produkció szervezésében. Majd a fesztiválprogram a következőképp alakul: 11 órakor kezdődik Danny Bain és Ágoston Béla mesekoncertje, 12 órakor a Freak Fusion Cabaret Egy utca só előadása. Délután 15 és 19 óra között bunkerépítésben vehetnek részt az érdeklődők. Majd a következő előadások láthatók: 15 órától Écsi Gyöngyi a Teremtésmesét adja elő, 16 órától Kovács Gáborján az Ószirmi meséket és énekeket, 17 órától a Budapest Bábszínház a Szegény Dzsoni és Árnika című darabot, 18 órától a Bábakalács Bábszínház a Jambóza Bábcirkusz című művet. Aztán a felnőtt sarokban 19 órától újra Sarkadi Bence Pados mesék című előadását tekinthetik meg. 20.30-kor éjszakai kalandtúrára indulhatnak a vállalkozó kedvűek.

Augusztus 1-jén, vasárnap a következő előadások élvezhetőek: 10 órától az Aranyszamár Színház Vackor című darabja, 11 órától a Mákszem Színház Mamlasz királyság krónikája, 15 órától a Bárókerti Bábszínház Miska mesék, 17 órától a TrappTop Flotta Ludas Matyi című műve. 16 órától Lovászi Edina és zenekara ad műsort. A táncház Vastag Ricsivel 17.45-kor kezdődik.

Mindhárom nap Fesztelen liget címmel további lehetőségek kínálnak szórakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában