Tartalmas napokat tölthettek együtt az alsóörsi hittantáborban

Harminckét gyermek és fiatal részvételével rendezték meg az idei napközis hittantábort, melynek a helyi katolikus egyházközség adott otthont.

Szendi Péter

Az alsóörsi hittantábor résztvevői a Csere-hegyi kilátóhoz is ellátogattak

Fotó: Szendi Péter

A részt vevő alsóörsi és szentkirályszabadjai gyerekek július 12. és 16. között tölthettek együtt öt tartalmas napot, melyek tematikáját Jézus Krisztus hegyi beszédének nyolc boldogságmondása alkotta. A hétfőtől péntekig tartó program alkalmat kínált többek között túrázásra, strandolásra, kalandpark-látogatásra és minizarándoklatra is.

– A napközi nyitó szentmisét izgalmas robotikafoglalkozás követte az Eötvös Károly Művelődési Házban, majd a nyolc boldogság ismertetése következett, és kézművesfoglalkozáson, táncházon vehettek részt a diákok Timár Lajos tánc- és illemtanár vezetésével – kezdte az első nap ismertetésével Berkes Péter plébános. A keddi napon a csoport meglátogatta a Csere-hegyi kilátót, délután pedig a Balaton hűsítő vize kínált csobbanási lehetőséget a megfáradt túrázóknak. Szerdán járműkonvoj indult útnak a táborozókkal Sümeg felé. A ferences templomban bemutatott szentmisét követően Rédey Zoltán gondnok ismertette meg a csoporttal a Sarlós Boldogasszony-­kegytemplom, illetve a Segítő Szűzanya kegyszobrának történetét. Barsi Balázs atya személyesen köszöntötte a hittanosokat.

A lelki feltöltődést igazi erőpróba követte, hiszen Sümeg várának bevétele nem is volt olyan könnyű feladat, még egyszerű turistaként sem. A várbeli idegenvezetés mellett a résztvevők sólyomreptetést is megtekinthettek, és mindenki megtapasztalhatta, hogy a várból lefelé valahogy rövidebb az út, mint felfelé. Hazaindulás előtt még egy hűsítő fagylaltra is jutott idő a vár mellett.

Az alsóörsi hittantábor résztvevői a Csere-hegyi kilátóhoz is ellátogattak
Fotó: Szendi Péter

A csütörtöki napon ismét a túrázásé volt a főszerep. Ezúttal Paloznakra látogattak el a hittanosok, ahol megtekintették a kálváriát, és együtt töltöttek egy játékos délutánt. A bográcsban főtt ebéd mindenkinek nagyon jólesett. A napközis hittantábor zárónapján a gyerekek a kislődi kalandparkban tehették próbára ügyességüket és bátorságukat.

– Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik lehetővé tették az idei hit­tanos napközi megszervezését. Fenyvesi Mónika hitoktató, az általános iskola pedagógusai és dolgozói, Hajas Gyula, Dávid József és Timár Lajos, a Napraforgó Óvoda konyhája, az Eötvös Károly Művelődési Ház, valamint az alsóörsi önkormányzat segítsége járult hozzá a tábor sikeres megrendezéséhez – hangsúlyozta Berkes Péter plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában