Záróvonalon előzött, aztán büntetőfékezett a suzukis a 77-es főúton (videó)

Olvasónktól kaptuk a videót, amely Kapolcs és Monostorapáti között készült.

veol.hu

Mint írja, az eset csütörtökön este történt Kapolcs irányából haladva, Monostorapáti előtt. „Az útviszonyoknak megfelelően haladtam, kb. 80 km/h-val a kanyargós út miatt. Az eset megtörténte előtt 1-2 perccel érkezett mögém nagy sebességgel, de mivel folyamatosan jöttek szembe, nem tudott megelőzni. Ami feltűnt, hogy az indexe folyamatosan be volt kapcsolva. Megelőzött, majd megállásra kényszerített, illetve ezután továbbhaladt, szintén nem kis sebességgel. Úgy gondolom, ez nem a közutakra való viselkedésforma, pláne mások veszélyeztetése mellett. Felháborító!”

A Suzuki vezetőjének a türelmetlenség mellett is illett volna tudnia, hogy „a büntetőfékezés jogi szempontból közúti veszélyeztetésnek minősül, mely cselekedetet a Büntető Törvénykönyvben található tényállás alapján büntetni rendeli a jogalkotó: 234. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában