Nemzetiségi tábort rendeztek Gannán

Július végén rendezték meg a hagyományos nemzetiségi tábort Gannán, mely bővelkedett programokban – emelte ki Pilter Mária, a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője.

Polgár Bettina

A táborban 47 gyermek vett részt

Forrás: önkormányzat

A kézműves-foglalkozások keretein belül a gyerekek saját elképzelésük szerint tervezhettek papírból nemzetiségi népviseletet, emellett a Szarvaskör Egyesület közreműködésével kreatív alkotásokat készíthettek. Többek között pólófestés és gyöngyfűzés színesítette a változatos programot, de karkötőt is szőhettek a táborozók, akik a láthatatlan színházat is kipróbálhatták.

Nagy Ottó, Ganna polgármestere izgalmas túrát szervezett az érdeklődőknek, akikkel a falu határában lévő hódvárat nézték meg, a gyermekek pedig felügyelet mellett rákot is foghattak. A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár által biztosított programban a Tündérkert Daloló látogatott el a településre.

A táborban 47 gyermek vett részt Fotó: önkormányzat

– A tábor vezetését Harcosné Szabadi Mária vállalta, és sok segítséget kaptunk diákoktól, képviselőtársainktól, így tudtuk 47 gyermek (óvódástól 14 éves korig) táboroztatását megoldani. Naponta háromszor étkezést biztosítottunk, szülői felajánlás révén pedig főtt kukoricát és dinnyét is kaptak a gyerekek – hangsúlyozta Pilter Mária. Hozzátette, a tábor során volt még sportfoglalkozás, kidobós játék, székfoglaló, tánctanulás, számháború és sorversenyek.

– Az utolsó napon a kislődi kalandparkban szereztek felejthetetlen élményeket a gyerekek – jegyezte meg a nemzetiségi önkormányzat vezetője. Kiemelte, a tábor a magyar kormány támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül valósult meg, valamint a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a gannai önkormányzat is hozzájárult a költségekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában