Olimpiai bajnok is kérte a minősítést az ajkai lövészversenyen

Második idei évi minősítő lövészversenyét tartotta július 31-én az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület a lőtéren.

Tisler Anna

Forrás: pixabay

A versenyen 31 lövész vett részt. Megérkezett Varga Károly moszkvai olimpiai bajnok is, aki sportpisztoly kategóriában kérte a minősítést. Péntek Vendel, a szervező egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a versenyengedéllyel rendelkezők szerezhetnek minősitést.

Sportpisztoly 20 lövés kategóriában győzött Sárközi Tamás (ATTE Ajka), második lett Czaun József (Veszprémi Sportlövész SE), harmadik Varga András (ATTE Ajka), a 60 éven felülieknél dr. Lóránt Tibor (EMPL Pápa), Varga Károly (BRSE Budapest), dr. Szél András (ATTE Ajka) volt a sorrend.

A nőknél Bittmann Kata (Baja LK), Panyi Kinga (Baja LK) és Tisler Anna (ATTE Ajka) érte el a legmagasabb pontszámot. A nyílt irányzékú kispuska 30 lövés kategóriában, valamint a központi gyújtású pisztoly 20 lövés versenyben az ajkai versenyzők végeztek az élen, az előbbiben Száki Tamás, Szellem Tamás, Nagy Tibor, az utóbbiban Varga András, Szellem Tamás, Naszódi Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában