Pihenés közben olvashatunk is Almádi legnagyobb strandján

A Wesselényi strand remek példája annak, hogy jól megférnek egymás mellett a kisgyerekes családok, a mozogni vágyó fiatalok és a nyugalomra vágyó korosztályok is.

B. Virág Rita

A kisgyermekes családokat az árnyékolt, homokos pancsoló várja

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Wesselényi strand a környék legnagyobb fürdőhelye, majdnem 3,5 hektárnyi területet ölel fel. Az elhelyezkedéséről mindenképpen szólnunk kell, hiszen a saját gépjárművel érkezők és a tömegközlekedést használók is könnyen elérhetik. A buszpályaudvartól és a vasútállomástól nem messze találjuk az egyik, a 300 férőhelyes parkoló mellett a másik bejáratát.

Évről évre sokat dolgoznak azért, hogy korunk elvárásai­nak megfelelő szolgáltatást nyújtson a strand, korszerű vizesblokkok, öltözők, megszépített bejárati épület fogadja a látogatókat.

A kisgyerekes családok kedvence, hiszen hatalmas, homokos pancsoló várja a legkisebbeket, ráadásul nem kell félnünk attól, hogy a gyermekünk napszúrást kap homokvárépítés közben, mert óriási napvitorlák védik a területet.

Ugyancsak védett a játszótér egy része is, ahol szintén homokozó, négytornyú játszóvár, csúszda, bébi-, fészek- és hagyományos hinta, rugós játszóeszközök várják a cseme­téket.

A kisgyermekes családokat az árnyékolt, homokos pancsoló várja Fotó: Pesthy Márton/Napló

A fiatalok szívesen használják a kültéri fitneszparkot, és aktív élet zajlik a két homokos röplabdapályán is. A vízben pedig vízi kosárpályák kínálnak remek kikapcsolódást.

Az okospadot nem régen alakították ki, ám kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend.

A hosszú, kiépített partszakaszon telepített, állandó napágyakat is találunk.

Kültéri zuhanyzók, ivókutak várják a felfrissülésre vágyókat. A strandkönyvtárban a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár ajánl olvasnivalót a fürdőzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában