Vérfagyasztó videó: megpakolt utánfutó szabadult el az M1-esen

Az M1-es autópálya komáromi szakaszán szabadult el egy kisbusz után kötött, rakománnyal megpakolt utánfutó. A Magyar Közút videót is közölt a sokkoló esetről.

A Magyar Közút Instagram-oldalán osztotta meg a videót, amelyen az látható, ahogy egy rakománnyal megrakott utánfutó elszabadul az M1-es autópályán.

Mint írják, az eset augusztus 15-én késő délután történt Komárom térségében, az autópálya Budapest felé vezető oldalán. A kisbusz által vontatott, jól megrakott utánfutó hirtelen levált a jármű mögül, majd a belső szalagkorlátba csapódott. A rakomány egy része átesett a szembe jövő autók elé, egy át is ment rajta. Csodával határos módon személyi sérülés az eset során nem történt.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A szemközti oldalon közlekedők közül többen is megálltak és az elszórt rakomány nagyobb darabjait lehúzták a pályáról, hogy akadálytalanul mehessen tovább a forgalom. A Közút hozzátette, hogy bár a segítő sofőrök nagyon bátrak voltak, nekik köszönhető, hogy nem állt meg a forgalom, de hatalmas kockázatot vállaltak. A kisbusz utasai is felelőtlenek voltak, láthatósági mellény nélkül, a leállósávban, a jármű mellett álltak, közülük szintén volt, aki az utánfutóhoz átment az elválasztósávhoz.

A Közút felhívja a figyelmet, hogy ilyen esetekben nem szabad felesleges kockázatot vállalni sem a balesetezőknek, sem a segíteni akaróknak. A sérült jármű utasainak láthatósági mellényt kell felvenni és a szalagkorláton túli területen várni. A legfontosabb, hogy azonnal tárcsázni kell a 112-es segélyhívó számot.

A fent említett esetben a komáromi mérnökség szakemberei rendőrségi felvezetéssel tudtak a helyszínre jutni. A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában