A Civil Díj 2021 döntőjébe jutottak a hajagi természetvédők

A Civil Díj 2021 díjátadóját szeptember 14-én tartották a fővárosban.

Molnár Sándor

Bácskai Péter, Palumbi Edit és Répási Erzsébet a Civil Díj 2021 díjátadóján

Forrás: HATESZ Egyesület

Nyolc civil szervezett részesült elismerésben a gálán, illetve a nagyközönség szavazatai alapján, a Háttér Társaság és a Szivárványcsaládokért Alapítvány „A család az család” kampánya kapta a közönségdíjat.

A „Legjobb együttműködés” kategóriában a VERGA Zrt.-vel közös – Tóni bácsi kunyhója című – projektjével a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) is a négy döntős közé került, ahol végül a KórházSuli Alapítvány lett a kategóriagyőztes.

A HATESZ Egyesület célul tűzte ki, hogy a Szentgáli Tiszafás területén felújít egy menedékházat, és részt vesznek a tiszafák megmentésében. Ennek érdekében megállapodást kötöttek a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.-vel. Civilek bevonásával karbantartják a turistaútvonalakat, és folyamatosan ellenőrzik a vadvédelmi kerítéseket. Majer Antal erdészprofesszor születésének 100. évfordulója tiszteletére pedig a felújított menedékházat Tóni bácsi kunyhójának nevezték el. A felújításban részt vett sok helyi civil is, illetve állami részről a VERGA, valamint a Bakonyerdő Zrt,, illetve a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is.

Bácskai Péter, Palumbi Edit és Répási Erzsébet a Civil Díj 2021 díjátadóján Fotó: HATESZ Egyesület

A Civil Díj program célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, különösen innovatívak, rendkívüli összefogást generáltak, változást indítottak el, vagy „csak” jó példával szolgálnak a többi civil számára. A díjat alapító NIOK Alapítvány küldetése a hazai civil szektor megerősítése és az adományozás fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában