A nemzetiségi hagyományőrzés is helyet kapott a városlődi falunap programjaiban

Rozmaringfesztivál elnevezéssel tartotta meg háromnapos falunapi rendezvénysorozatát a község szeptember elején. A programokban helyet kapott a német nemzetiségi hagyományőrzés is.

Tisler Anna

Sokan dolgoztak a fesztivál sikeréért

Fotó: Gyarmati László

Pénteken este sztárvendég, a Bon-Bon együttes várta a hétvégére felállított sátorban a bulizni vágyókat. A fesztiválon többek között Rudi bohóc, Polgár Peti zenés-humoros műsora, operett, cigányzene, musical, bűvész, valamint a helyi fiatalokból álló Lőder Buam zenekar szórakoztatta a vendégeket.

Szombaton este telt házat vonzott a hagyományos sváb bál. A gyerekek az udvaron felállított légvárat, ugrálóvárat ingyenesen használhatták. A szórakozók biztonságára a helyi polgárőr-egyesület tagjai ügyeltek.

A városlődieket szombaton felkereste Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki kérdésünkre elmondta, hogy szükség van a falunapokra, a rendezvényekre, az elmúlt másfél év járványhelyzete okozta mélyponton a közösségi kapcsolatok segítenek túljutni. A kormánypárti politikus hozzátette, a falu fejlődése ebben az időszakban sem lassult le, Városlőd sorra nyeri a Magyar falu program pályázatait az önkormányzat felkészült stratégiájának köszönhetően.

Sokan dolgoztak a fesztivál sikeréért Fotó: Gyarmati László

Schell Tamás polgármester megjegyezte, a fesztiválon sokat segített a horgászegyesület, a baráti körök tagsága. A beruházásokról szólva elmondta, nemrég urnafalat építettek mindkét temetőbe, elkészült a templomtér felújítása, most zajlik a zarándokház kialakítása 35 millió forintból, míg a polgármesteri hivatal felújítására 20 milliót nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában