Szülők és gyerekek festették az Egry úti óvoda kerítését

Egy magánkezdeményezésből, egészen pontosan Steierlein Zsolt akciójából indult ki az a közösségépítő program, melynek keretében az Egry úti óvoda kerítését festették le mások mellett helyi lakosok, szülők és gyerekek.

Juhász-Léhi István

Önkéntes munka családi kalákában az Egry úti óvodánál

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Csík Richárd önkormányzati képviselő a Naplónak nyilatkozva elmondta, hogy akkor adták át az Egry Úti Körzeti Óvodát, amikor képviselő lett, de a kerítés felújítása nem valósult meg. Az önkormányzati képviselő eldöntötte, hogy ez így nem maradhat. Ekkor került képbe a fent említett apuka ötletgazdaként, aki felvetette Csík Richárdnak: mi lenne, ha lefestenék a kerítést?

Szó szót követett, és lett festéktámogatója is a projekt- nek, de hónapokkal ezelőtt a kerítés talapzatát is megerősítették, amelyben a VKSZ Zrt. szakemberei tüsténkedtek. Csík Richárd lapunknak elmondta azt is, hogy a kerítés belső fele ugyanazokból a színekből áll, mint az óvoda, míg kívül antracitszürke a felület. A kezdeményezéshez csatlakozott a Kabóca Bábszínház is, amely előadással készült a gyerekeknek.

Önkéntes munka családi kalákában az Egry úti óvodánál Fotó: Balogh Ákos/Napló

A képviselő megjegyezte még, hogy több civil szervezet is jelezte azt, hogy társul a festéshez. Közülük kiemelte az Óvári Ferenc Baráti Kört, akik a cateringszolgáltatásból vették ki a részüket. Érdekesség, hogy a megyében állomásozó amerikai katonák közül húszan közösségi munkában segítették az óvoda megszépülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában