Hetedik alkalommal

2022.09.16. 10:00

Egészséges ételeket főznek az Alsóörsi halnapon

A helyi önkormányzat és a Veszprémvidéki Horgász Egyesület (VHE) idén hetedszer szervezi meg az Alsóörsi halnapot halfőző és horgászversennyel a strandon szeptember 24-én, szombaton, hangzott el sajtótájékoztatón a Laroba Hotelben csütörtökön.

Kovács Erika

Az Alsóörsi halnapról Tatai Lajos, a Veszprémvidéki Horgász Egyesület elnöke, Hebling Zsolt polgármester, Heiter Sándor, az egyesület elnökségi tagja, az esemény egyik főszervezője és Antal Bernadett, a hotel menedzsere beszélt

Forrás: önkormányzat

Hebling Zsolt polgármester elmondta, a halnap az őszi rendezvénysorozatuk része, a 750 éves település egyik kiemelkedő eseménye. A VHE Alsóörs meghatározó egyesülete, nagy múltú civil közösség, mellyel kitűnő kapcsolatban állnak. 
Tatai Lajos, a 80 éves és 600 tagú VHE elnöke kiemelte, horgásztanyájuk a Balaton egyik ékköve, ötven kis horgászpihenőházzal, 104 csónakkal, kikötőjük szép és korszerű. A horgászversenyen 10 háromtagú csapat indul, a mérlegelés után minden hal visszakerül a Balatonba, végig érvényes a balatoni horgászrend, a versenyt bírók is figyelik. 
Heiter Sándor, a VHE elnökségi tagja, az esemény egyik főszervezője közölte, hozott halból főzik az ételeket. A halból sokféle finomságot lehet készíteni, csak pontyból kétszázfélét. Újszerű, különleges ételeket készítenek, mellyel népszerűsítik a finom magyar halat, melyből itthon sajnos nagyon keveset fogyasztanak, pedig nagyon egészséges. A halételek készülhetnek bográcsban, grillen, tárcsán. Az ételeket háromtagú zsűri bírálja, mely az újszerűséget és a tálalást is értékeli. Tálalni csak a szervezők által biztosított edényekben lehet. A résztvevők érmet és oklevelet kapnak, az első helyezett elnyeri és egy évig őrzi a vándorserleget. 
Antal Bernadett, a hotel menedzsere büszkén szólt arról, hogy idén is részt vesznek az eseményen. Szerinte a rendezvény is kitűnő lehetőséget kínál a balatoni szezon meghosszabbítására, az idegenforgalomban lényeges az összefogás, ami jellemző Alsóörsre. Halásztanya éttermük 1910 óta működik, ami nagy szó a Balatonnál. A halnapot számos program kíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában