A rászorulóknak

2022.12.05. 17:30

Adományokat gyűjtöttek a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon

A Pannon Egyetem MFTK Hallgatói Önkormányzata a Katolikus Karitásszal karöltve jótékonysági gyűjtőakciót szervezett karácsony közeledtével a rászorulóknak. A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán több mint 150 egyetemi polgár adakozott az elmúlt hetekben megvalósuló gyűjtés során. Az adományokat hétfőn adták át a karitásznak.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos

Pató Bálint, az MFTK HÖK képviselője, egyben a gyűjtés ötletgazdája az átadón elmondta, nagy öröm, hogy az egyetem és a kar vezetése a kezdeményezés mellé állt, és ennek hála rengeteg adományt sikerült összegyűjteni. Szijártó László, Balatonalmádi plébánosa, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója kiemelte, a magyarországi családok is nehéz helyzetben vannak a háború és az energiaválság okán, emiatt is olyan nemes, hogy ennek ellenére bennünk van a jóság, és szeretnénk segíteni másokon. – Nemrég kárpátaljai testvéreinket látogattuk meg, akik talán nehezebb helyzetben vannak, mint mi. Sok helyen, házakban, de iskolákban és óvodákban sincs áram. Az összegyűjtött adományok egy részével nekik fogunk segíteni – tette hozzá. 

Fotós: Nagy Lajos


Tóth Benedek, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Társadalomtudományi Intézetének igazgatója a kar képviseletében hozzátette, megtiszteltetésnek érzi az intézmény, hogy a jó ügy mellé állhatott. – A bölcsészettudományokkal és társadalomtudományokkal foglalkozó emberek számára a legfontosabb fogalom, amit képviselnünk kell és fent kell tartanunk, az a szolidaritás. Azt gondolom, hogy az adománygyűjtés a szolidaritásnak a cselekvésben megvalósuló formája. Szolidaritás nélkül nincs közösség, közösség nélkül pedig nem létezhet társadalom – emelte ki Tóth Benedek. 
Az adományok között szerepelt tartós élelmiszer, de sokan hoztak kisgyermekek számára meleg ruhákat, játékokat és könyveket is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában