Olvasónk írja

2023.01.08. 07:00

Kocsonyaparti a somlói borlovagoknál

A téli időszak kedvelt ételeinek egyike a kocsonya. Már több helyről lehetett hallani, hogy mintha veszített volna a népszerűségéből ez a finom étel. Méltatlanul – vallják a Somló és Környéke Borút Egyesületnek a somlói bor és pálinka iránt elkötelezett hívei. Hiszen a közelmúltban tartották meg hatodik kocsonyapartijukat Somlószőlős kultúrházában.

Simon János elnök, Kiss János polgármester, Horváth Ferenc kancellár

Fotó: olvasó/Somogyi Zoltán

A rendezvény megnyitóján Kiss János, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy ismét itt fogadhatja somlói bor- és pálinkalovagokat. Horváth Ferenc kancellár köszöntő beszédében a rendezvény népszerűségéről beszélt. Simon János, az egyesület elnöke pedig röviden vázolta az egyesület 2022. évi tevékenységét. Többek között elmondta, hogy pályázati pénzből sikerült egy kis telket vásárolniuk pincével, majd a Magyar falu program keretében egy kisbuszt. Kiemelte: idén nyáron rendezte meg a Somló és Környéke Borút Egyesület a borvidék legismertebb szőlőfajtájáról és zászlósboráról elnevezett Somlói Juhfark Fesztivált. A rendezvényen kulturális programokkal, koncertekkel, főzőversennyel, táncbemutatókkal várták a vendégeket. 
A köszöntők után az elmúlt évben elhunyt borlovagokról emlékeztek meg. A rendezvény egy kis műsorral kezdődött, a hangulatot Mészáros Adrián énekes fokozta, a zenét a Rainbow DS szolgáltatta. A kocsonyát a Babati és Társa Kft. körmendi húsfeldolgozó üzeme biztosította. A finom falatok mellől a jobbnál jobb somlói italok sem hiányoztak. Közben a vendégváró pogácsát és a tagok által hozott süteményeket is fogyaszthatták a borlovagok és a meghívott vendégek, barátok. Az eseményre Győrből, Lentiből, Körmendről és Ajkáról is érkeztek borlovagok. 

Fotós: olvasó/Somogyi Zoltán

Ezzel az év végi kocsonyás, zenés, táncos zárórendezvénnyel koronázták meg a 22 éve fennálló egyesület egész évi tevékenységét. Végezetül nagyon boldog, egészségben gazdag, eredményes jövő esztendőt kívántak egymásnak.

Somogyi Zoltán,
Pápa    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában