Jöjjön a tavasz!

2023.02.19. 15:00

Jó hangulatban, rengeteg érdeklődő kíséretében űzték el a telet Alsóörsön

Jelmezt viselve, alkalomhoz illő muzsika, nótázás, illetve a Veszprém-Bakony Táncegyüttes kíséretében sétált el a jó kedélyű menet Alsóörsön a községházától a Sirály parkig szombaton, hogy ott kiszebábégetéssel űzzék el a telet.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Jöjjön a tavasz, vesszen a tél! - ezt skandálta a muzsikaszót és népdalokat hallgatva a tömeg Alsóörsön, a közösségi háztól egészen a Balaton partjáig, hogy elűzzék a hideg hónapokat és hivatalosan is köszöntsék a jó időt, a tavaszt, illetve megnyissák a szezont. 

A parton nem csak a tél elűzésének lehettek tanúi a megjelentek, illetve a „szájtáti gyülekezet”, hanem egy jelmezes, mókás jelenetnek is: egy dali legény és egy szűz esküvésének. Elhangzott, a tyúkólban és ökörcsordában nevelkedett dali legény, Löködi Gyurka, megesküdve a gatyája madzagjára, azt mondta, szereti Tarcsa Marcsát, ezt a virágszálat, a rövid eszű leányt, véle egerészik és heverészik. A leány is megerősítette, hogy szereti ezt a nagy fülű, büdös lábú legényt. Végül a párt összeadták, ágyastársaknak nyilvánították, és nászajándékként megkapták az eskető átkát. – Éltessen benneteket az Isten sokáig, keddtől szerdáig! – kapták a jókívánságot. 

A sok nevetéssel kísért esketés után meggyújtották a vízparton a kiszebábot, ezzel is jelezve, hogy itt a jó idő, elérkezett a tavasz, ahogy az szombaton valóban így történt, 16 Celsius-fokot mutatott a hőmérő a szikrázó napsütésben. 

Hebling Zsolt polgármester lapunknak azt mondta, örömmel tölti el, hogy több mint egy évtizede ilyen jó hangulatban és rengeteg érdeklődő kíséretében űzik el a telet, illetve nyitják meg a szezont Alsóörsön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában