120. születésnap

2023.06.22. 11:00

Motoros világtalálkozót szerveznek Magyarországon, túráznak a Balatonhoz is

Hatalmas megtiszteltetés, hogy Magyarországot választotta sok jelentkező közül a Harley-Davidson (H-D) anyavállalat, így az amerikai Milwaukee mellett Budapest, illetve a Puskás Aréna lesz a helyszíne a 120. születésnapi világtalálkozónak június 22-25. között.

Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika/Napló

Így a világ figyelme Magyarországra irányul, megismerik hazánkat, az embereket, a világ motorosai remélhetőleg később visszatérnek ide. Ez hangzott el a nemzetközi sajtótájékoztatón, amit Kolja Rebstock, a H-D európai igazgatója, Tom Ager, a H-D régió marketingigazgatója, Dobai Attila, a H. O. G Budapest Chapter alapítója, elnöke, és Szalay Balázs, a Sportmarketing ügynökség vezetője tartott Budapesten, a Hard Rock Caféban június 21-én, szerdán.  

Elmondták, naponta 10-től éjfélig 80-féle program lesz, bemutatják az elmúlt 120 év járgányait, veterán csodákat, lesz motoros kaszkadőr-, akrobatika- és triálbemutató, őrült iramú motorozás acélgömbben, extrém sportbemutatók, erősember- és szkanderverseny, adrenalinpark, programok családoknak. 

Híres zenekarok zúznak a deszkákon, szerveznek vezetett túrákat is, úgy tudjuk, a Balatonhoz is. A túrákat a Dakar-versenyt is megjárt, profi motorosok vezetik, a szombati felvonuláson hatezer motoros Budapest legszebb részein dübörög végig. A fesztiválon lehet majd találkozni az amerikai motorlegenda-gyártók leszármazottaival. A részletekről a fesztivál honlapján lehet tájékozódni. 

Mint ismert, a H-D-találkozót 20 éven át szervezte meg Dobai Attila Alsóörsön, melyekről írtunk. Az esemény a nyári szezon nyitánya volt a Balatonnál, fénypontját adta a motoros felvonulás, amikor az utaknál tömegek várták a vasak szerelmeseit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában