Különleges köszönet a fesztiválok önkénteseinek

2023.08.26. 14:00

A Kormorán énekese adta elő Kinizsi dalát a porvai faluvacsorán (videó)

"Fesztiváljaink már rendre több ezer látogatót vonzanak, ezért ezeken a helyiek zöme önkéntesként segít, nekik szeretnénk köszönetet mondani egy olyan alkalmon, amin jobban figyelhetünk egymásra" – mondta el hagyományteremtésük, a faluvacsora okáról Veinperlné Kovács Andrea porvai polgármester.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Bensőségesség – az első porvai faluvacsorára megérkezve tényleg ez volt az első benyomásunk. Kisebb közösség gyűlt össze a polgármesteri hivatal udvarán, mint például a Hungarikumfesztiválon a pálos tó melletti rendezvénytéren, de a helybelieket itt is különleges műsor fogadta. Többek közt fellépett a Kormorán énekese, Vadkerti Imre. "Mond, mennyit ér az ember?..." – szólt az ismert sor az István, a király rockoperából és a felvidéki művész eladta a neki talán legjobban álló számot, Kinizsi Pál dalát. 

Természetesen a közösen elfogyasztott pincepörkölt íze fokozta az összegyűltekben a jó érzést, tősgyökeresekkel és szintén magukat porvainak érző beköltözőkkel elegyedtünk szóba. Azt éreztük, hogy ezúttal is erősödött közösségük összetartása, talán erőt gyűjtöttek a következő nagyobb eseményeikre is, amelyeket majd újra jobban megnyitnak vendégeiknek, akik szívesen járnak vissza nyugodt, csodás környezetet nyújtó bakonyi zsákfalujukba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában