Otthon

2023.08.20. 09:00

Fűszerkert az erkélyen – és egy ötletes megoldás

Balatonfüredi olvasónk, Kelemen Margit küldte el a fotót a háza teraszán nevelkedő fűszernövényekről. A szép kialakítású polcokon sorakoznak az egyforma cserépbe ültetett fűszernövények.

Horváth Gabriella

Forrás: olvasó/Kelemen Margit

Mint írja, a terasz északi fekvésű, ezért védelemre szorul a balatoni viharok, szelek ellen. – Első évben, az első vihar után a földön találtam az összes növényt cserepestől, összetörve! Azóta műanyag kaspóba ültetek, és ha látom a vihar közeledtét, két mozdulattal ráhúzok a virágtartóra egy nagy gumis lepedőt, ami tökéletesen megvédi a növényeimet. 

Fotó: olvasó/Kelemen Margit

Most paradicsom, zeller, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, lestyán, zsálya, chilipaprika zöldell a kaspókban. Jól megfér mellettük és virágaival feldobja a látványt a bacopa, vaníliavirág, szegfű. A vihar elvonulása után csak lekapom a lepedőt, és tökéletes állapotban virulnak tovább, nagy örömömre – árulja el olvasónk az egyszerű praktikát, amivel megvédi ,,ültetvényét".  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában