Jegyzet

2023.08.28. 11:00

Működött a híd

Ahogyan a szeniortalálkozók fő szervezőjétől hallottuk, a rendezvényeknek két fő céljuk van: bemutatkozni egymásnak, barátságokat, kapcsolatokat kötni, és ami legalább ilyen fontos: hidat verni a fiatalabb meg az érettebb generációk között.

Őrsi Ágnes

Hogy épül az a híd, azt már tavaly, a városlődi találkozón is éreztem, de, hogy működik is, arra Sólyban jöttem rá igazán. A három vendégműsort ugyanis a jelenlévők átlagéletkorához képest „csikócsapat” vezette fel. Öt veszprémi fiú (Horváth Tamás, Vetzl Áron, Bölcsföldi Bálint, Varga Bálint, Hajdu Péter), az Esztám Band, amelynek produkcióját már hat évvel ezelőtt is 1300-an dicsérték a világhálón, s akik magukról ugyanott szerényen mindössze egyetlen mondatot közölnek: „A hobbizenekarként működő alakulat veszprémi, zenélni szerető néptáncosokból jött létre.” A fiúk feszesre hangszerelt ritmusban nagyon is ismerős népzenét játszottak, ami olyan csalogató lett, hogy a zenekar előtti sáv pillanatok alatt megtelt. Táncház alakult a javából; a zenészek szívéből szólt a népzene, amire a táncosok a néptánc lépéseivel válaszoltak, aki meg ülve maradt, az énekelt. Ritka élmény lélekben is ennyire együtt lenni, jegyezzék meg az Esztám Band nevet!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában