Olvasónktól

2023.10.30. 17:00

Őszi virágpompa

Veol.hu
 

,,Mielőtt még végleg magára húzná őszi levelekből álló színpompás takaróját és beburkolózva várná a melengető hópihéket, újra elvarázsolt az én kiskertem. Virágba borult terézke! Mintha a nyári napsütés összes erejét összegyűjtötték volna, úgy izzanak, szinte világítanak a közepén az eddig kékesszürke levelek. Több száz rózsaszín virága pedig körbeölelve vigyázza ezt az izzást, hogy ki ne hunyjon, mindnyájunk gyönyörűségére" – írta balatonfüredi olvasónk, Kelemen Margit

Az októberi varjúháj (Sedum sieboldii) vagy októberke japánból származik, szárazságtűrő pozsgás növény. A hideg idő beköszöntével levelei pirosra váltanak. Télálló, vagyis nem kell teleltetnünk, virágzás után visszavágva kint hagyhatjuk, és tavasszal újra kihajt. Október 15-e körül (Teréz-napkor, ezért az egyik elnevezése) nyílnak ki rózsaszín-bordó virágai, de addig is gyönyörködtet kerek, szürkés leveleivel, formás alakjával. Ha túlságosan benövi a cserepét, tőosztással szaporíthatjuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában