Felhívás olvasóinknak

2023.12.12. 19:00

Kedvenc régi karácsonyi díszeink: angyalkák házikóban, száz éve a nagyinál

Elő az örökölt gömbökkel! – így biztatjuk olvasóinkat, akiktől régi kedvenc karácsonyi díszeik fotóit várjuk. Ezúttal egy unokától kaptunk fényképet olyan fenyőre akasztható finom szépségekről, amelyeket nagyija őriz egy évszázada.

Rimányi Zita
Fotó: olvasó

"Százéves karácsonyfadíszt őriz a nagymamám és díszíti vele a fát már nagyon régóta. Száz évnél is többet megért már ez a becsben tartott dísz" – írta olvasónk, Borbély Kitti. Köszönjük, hogy mi is megcsodálhatjuk ezeket a szépségeket, amelyeket egy évszázada minden esztendőben másik fenyőre helyeztek el. A hagyomány tulajdonképpen a régi értékek megújítása – ez az örökzöld gondolat jutott eszünkbe.

A régi időket idéző adventi és karácsonyfadíszek olykor kevésbé szépek, mégis kedvencekké váltak. Legnagyobb értékük, hogy kinek-kinek története fűződik hozzájuk. Olvasóink saját retró és antik karácsonyfadíszeik fotóit – esetleg a hozzájuk fűződő történeteikkel együtt – elküldhetik szerkesztőségünknek a [email protected] e-mail-címre. A képeket szeretnénk megjelentetni lapunkban, hogy együtt emlékezhessünk a régi idők hangulatára, ezért kérjük, hogy írják bele levelükbe, ehhez hozzájárulnak, a nevüket és a településüket szintén, azt, hogy ki küldte a fotót és honnan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában