Korizás

2023.12.12. 17:49

Korcsolyát fel! Megnyitott a pápai jégpálya

Egy év kihagyás után ismét látogatható a nagyközönség számára a pápai jégpálya, mely festői környezetben, az Esterházy-kastély udvarán a hét minden napján várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit.

Haraszti Gábor

Csodálatos környezet várja a korizókat Fotó: Pápai jégpálya

A drasztikus energiaár-emelés miatt tavaly nem tudott vendégeket fogadni a létesítmény, idén viszont már igen, december 5-ére el is készült a kiváló minőségű jég, és 800 négyzetméteren megnyitotta kapuit a pálya. Poráczky Tünde, az Esterházy-kastély szakmai vezetője érdeklődésünkre elmondta, a tapasztalatok alapján a hétvége a csúcsidőszak, szombaton és vasárnap átlagban hatszázan választják ezt a fajta kikapcsolódást.

– Hétköznap délelőttönként a pápai iskolák hozzák az osztályokat, a diákok kedvezményes áron kapják a korcsolyát, ezzel is támogatjuk a helyi oktatást, fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a lehető legtöbben tanuljanak meg korcsolyázni. Ennek érdekében december 14-én, csütörtökön 16 és 18 óra között oktatást szervezünk, e téli sport alapjait nem másoktól, mint a Győri ETO HC U21-es és felnőttcsapatának játékosaitól lehet elsajátítani. Kicsiket és nagyokat egyaránt várunk, az oktatás ingyenes, mindössze a belépőt kell megvásárolni.

Poráczky Tünde elmondta, a pálya melletti faházakban büfé üzemel, melynek kínálatában többek között forralt bor, kakaó, ropogtatnivaló is szerepel. December 21-ig hétköznapokon egy turnusban, 16-20 óráig várják a korizókat, hétvégente pedig 11-15, illetve 16-20 óráig. A karácsonyi időszak nyitvatartásáról a közösségi oldalon lehet információkhoz jutni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában