Az én adventem

2023.12.13. 07:00

Rajzok és mézeskalácsok versenye

A hagyományos karácsonyi vásárt és az Én adventem elnevezésű rajz- és mézeskalácsversenyt és -kiállítást az eddigieknél is nagyobb érdeklődés kísérte Zalahalápon.

Tóth B. Zsuzsa

Zalahalápon idén is megrendezték a hagyományos karácsonyi vásárt és az Én adventem rajz- és mézeskalácsversenyt, -kiállítást

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A művelődési ház megtelt a helyiek által készített és árult kézműves adventi dekorációkkal, karácsonyfadíszekkel, finom süteményekkel. A vásárban az óvoda szülői munkaközösségének tagjai és a pedagógusok az intézmény javára gyűjtöttek. A kiállítás megnyitóján az eredményeket is kihirdették, amint elhangzott, gyönyörű képek, szép fotók, fantasztikus mézeskalács alkotások készültek a versenyre, az adventi várakozás és a karácsonyra készülődés jegyében. 

A legszebb mézeskalácsokat az óvodások kategóriájában a Pillangó és a Süni csoport készítette, különdíjat Tarcsa Botond kapott. Az iskolások között Tokaji Zsanka, Somogyi Hanna és Krámli Anna Karolina remekelt, felnőtt kategóriában Nagy Anita lett az első, második Somogyi-Szél Krisztina és Ozsváth Katalin.

A rajzpályázaton az iskola első és második osztályosai közül Fekete Leila, Hegedüs Zora, Tóth Kende ért el helyezést, különdíjat Németh Evelin kapott. A harmadik, negyedik osztályosok közül Kiss Kiara Hanna, Horváth Csenge, Török Zsolt alkotását díjazták, különdíjban részesült Bolla Fruzsina. Az ötödik és hatodik osztályosok kategóriájában Román Alexandra, Turi Luca, Horváth Mira kapott elismerést, Tokaji Krisztián pedig különdíjat. A hetedik és nyolcadik osztályosok kategóriájában a legszebb rajzokat Molnár Rebeka, Kiss Zsófia, Lutter Krisztián készítette, a különdíjat Tompos Tifani érdemelte ki. A versenyen indulók és az iskola versenyen nem induló tanulói – Kranabeth Danka, Somogyi Hanna, Ferenczi Kata, Szántai Regina, Tarcsa Zalán – által készített összesen 24 legszebb rajz a művelődési ház ablakát díszíti adventi kalendáriumként. 

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A felnőtt kategóriában Kriszbai Gáborné és Krámli Mária Nikoletta rajzát emelték ki, az óvodások közül Feke Tibor Marcell, Patus Imre és Tóth András Barnabás alkotását, valamint különdíjat Nagy Maja Laura kapott. 

A beérkezett fotók közül Gálné Orsós Anasztázia és Fazekas-Horváth Judit felvételét díjazták. A mézeskalácsverseny zsűrijében Igaz Csilla, a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Zavaczkiné Fehér Éva fuvolaművész, Bedő Lajos polgármester értékelt. A rajzokat és a fotókat Bruckner Zsuzsanna matematika–rajz szakos, helyi kötődésű tanár zsűrizte. A díjátadót követően a művelődési házban mindenkit vendégül láttak meleg itallal, kaláccsal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában