Téli szépség

2024.01.23. 19:00

Mint a legtisztább üvegablak – Jó szem kell az Esztergáli-forrás áttetsző jegéhez (képgaléria)

Hárskút mellett készített a napokban fotókat veszprémi olvasónk, Mészöly János, az Esztergáli-forrásnál.

Rimányi Zita

Csodás látványt nyújt az Esztergáli-forrásnál lévő tavacska, mintha egy különleges üvegablakon keresztül néznénk a meder alját

Fotó: olvasó

A forrás vize elég nagy sebességgel folyik, és mivel a talajból tör elő, melegebb lehet, mint környezete, ez lehet az oka, hogy nem fagyott be a kis tóba való beömlésnél. De kicsit távolabb már jégréteg borítja a tavat. Erősebb fagyok estén biztosan teljesen befagy. Olvasónk pár fotóján jobban látszik a jég, a többin jó szem kell hozzá, mert áttetsző. Csodás látványt nyújt a meder, mintha egy különleges üvegablakon keresztül néznénk az alját.

Elvarázsolta egy hely? Küldje el! Kedvenc túrán készült képeiket továbbra is várjuk, de ha nehéz is, jól válogassanak! Azt kérjük, hogy csak egy-két nagyon különleges fotót válasszanak ki. A képeket a [email protected] postafiókba várjuk. Kérjük, azt mindenképp írja bele az e-mailbe, hogy hol és mikor készült a fotó, ki készítette. Azt szintén jelezze, hol lakik, és hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy a fotó megjelenjen a Napló felületein.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában