Limousin a Bakonyban

2024.01.07. 17:10

Noella? Estike? Cipó? – Még egy hétig javasolhat nevet a szenteste született bocinak

Csodaaranyos, vörös, és már tizenegy javaslat érkezett arra, hogy hívják majd. Még egy hétig, január 14-ig megírhatják arra vonatkozó ötleteiket olvasóink, hogy a szenteste az olaszfalui telepen született szarvasmarha üszőborjúnak mi legyen a neve.

Rimányi Zita

Forrás: Bakony Ho-Li

Eddig tizenegy névjavaslatot írtunk fel. Ezek a következők: Angyalka, Csinos, Ferdinánda, Múúú, Bájos, Csupor, Estike, Noella, Bronzi, Cipó, Búbi. Akadt, akinek a színe adott ihletett, más abból indult ki, hogy karácsony első napja előtt jött világra, pontosan éjfél előtt húsz perccel. 

Olvasóink a további névjavaslatokat a [email protected] e-mail-címre küldhetik el szerkesztőségünknek január 14-ig. A telep vezetői azok közül választhatnak majd.

Forrás: Bakony HO-LI 

Korábban írtunk már róla, hogy a limousin fajta egy franciaországi régióról kapta a nevét, onnan került vidékünkre még a 80-as évek elején. Megszerette a Bakonyt, annak klímája, domborzata hasonlít a hazájáéhoz. Így a zirci székhelyű gazdaság, a Bakony Ho-Li Kft. olaszfalui telepén található az egyik legrégebbi és legismertebb limousin-törzstenyészet hazánkban. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában